Een weekendje weg in Nederland: 3x tips!

Reizen door Djamila

Ben jij van plan om binnenkort een weekendje weg te gaan in Nederland? Lees dan gauw verder. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om af en toe een weekendje weg in Nederland te gaan. Nederland heeft genoeg mooie plekken waar je terecht kunt voor een onvergetelijk weekendje weg. Van een weekendje Ameland tot een stedentrip naar Amsterdam. Er zit voor iedereen wel iets leuks tussen! Zowel voor een gezin met kinderen als volwassenen kun je op vele mooie plekken terecht. Hieronder vind je een heleboel inspiratie voor een weekendje weg in Nederland!

Een lang weekend weg in Ameland 

Een mooie bestemming die je het echte vakantiegevoel zal geven is het Waddeneiland Ameland. Ameland kun je makkelijk en snel met de veerboot bereiken en het is een ideale bestemming voor een lang weekend weg. In Ameland kun je op verschillende plekken in verschillende soorten accommodaties overnachten. Kies bijvoorbeeld voor een weekendje weg in een bungalow. Of ga je liever kamperen op Ameland? Alles is mogelijk! In Ameland kun je ook een vakantiehuis huren, als je op zoek bent naar een weekend weg in Nederland in een huisje. Het eiland zelf heeft veel te bieden en is zowel geschikt voor een gezin met kinderen als alleen volwassenen. Ga lekker genieten aan het strand en wandel door de duinen. Het is ook leuk om een fiets te huren op het eiland, zodat je het eiland op de fiets kunt verkennen! Kies voor een mooie fietsroute die langs de vuurtoren loopt bijvoorbeeld. Er is genoeg te zien en te beleven op het eiland Ameland!

Overnachting op de Veluwe 

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is de Veluwe zeker een goede bestemming om op je lijstje te zetten. Je kunt ervoor kiezen om op of in de buurt van de Veluwe te overnachten. Kies bijvoorbeeld voor een weekendje weg in een chalet of ga een weekendje weg naar een vakantiepark. In en rondom de Veluwe zijn er genoeg opties voor een onvergetelijk weekendje weg in een fijne accommodatie. Op de Veluwe kun je genieten van de prachtige natuur en de wilde dieren. Denk bijvoorbeeld aan wilde zwijnen en herten. Je kunt er ook heerlijk wandelen en mooie wandelroutes lopen. De ideale plek voor een lang weekend weg!

Weekendje weg in Amsterdam 

Een hele andere bestemming voor een onvergetelijk weekendje weg is Amsterdam. Onze hoofdstad is de ideale plek voor een weekend weg in Nederland. En al helemaal als je van steden houdt! In Amsterdam kun je veel verschillende bezienswaardigheden spotten, waaronder het Anne Frank Huis of het Rijksmuseum. Shopliefhebbers kunnen ook goed terecht in de stad, in de Kalverstraat en de 9 straatjes vind je veel winkels waar je heerlijk kunt shoppen. Zeker een aanrader om op het lijstje te zetten voor een weekend weg in Nederland!

Met al deze inspiratie voor een weekendje weg in Nederland kun jij alvast een weekendje weg gaan plannen!