Vijf manieren om te zien of iemand je heeft geblokkeerd op Instagram

Vrije tijd door Maya Luz

Is je relatie net uit of heb je ruzie met een vriendin? Dan kan het zijn dat de ander besluit om je te blokkeren. Als ze dit doen, doen ze dit waarschijnlijk zonder waarschuwing. Denk je dat iemand je heeft geblokkeerd op Instagram maar weet je het niet zeker? Met deze vijf methodes kom je erachter of iemand je heeft geblokkeerd op Instagram.

Lees ook: Wacht, laat Instagram zien wie je profiel heeft bekeken?

Zoek ze op

De eerste manier om erachter te komen of je geblokkeerd bent, is door simpelweg hun account op de zoeken. Ook als je geblokkeerd bent, kun je hun account nog vinden. Om te zien of je geblokkeerd bent, kun je hun account aantikken. Kun je hun posts, aantal volgers en getagde foto's gewoon zien? Dan is er niks aan de hand. Als je wel geblokkeerd bent zal er iets in beeld komen te staan in de richting van 'account niet gevonden'. Ook zal er staan dat dat account nog geen posts heeft.

Kijk in je lijst met volgers en mensen die je volgt

Een andere manier om te zien of je geblokkeerd bent, is door naar je volgerslijst te gaan. Als de ander jou niet meer volgt, kan dit simpelweg komen doordat ze je hebben ontvolgt. Staan ze ook niet meer in je lijst met mensen die je volgt? Dan is de kans groot dat ze je hebben geblokkeerd. Dit kan ook komen doordat ze je hebben verwijderd als volger toen ze je gingen ontvolgen.

Zoek in incognito modus

Incognito modus is altijd een handige tool voor Instagram stalken. Als je iemands account niet meer in kan, maar twijfelt over of je geblokeerd bent, zoek ze dan op in incognito modus in je browser. Zorg ervoor dat je niet bent ingelogd in je Instagram account als je gaat zoeken, anders krijg je hetzelfde te zien als in je Instagram app. Als je geblokkeerd bent, kun je in incognito modus de account gewoon bekijken zoals altijd. Instagram herkent je nu namelijk niet. Kan je de account in incognito modus wel zien en als je ingelogd bent niet? Dan ben je geblokkeerd.

Probeer ze opnieuw te volgen

Wanneer je iemands profiel opzoekt, zie je een blauwe knop waar 'volgen' op staat. Als iemand je geblokkeerd hebt, kun je die persoon niet volgen. Om te checken of dit het geval is, kun je de knop eens aantikken. De knop zal als je geblokkeerd bent veranderen naar 'verzoek ingediend' en daarna direct weer teruggaan naar 'volgen'.

Vraag het aan een vriend

Weet je nog steeds niet zeker of je geblokkeerd bent? Vraag dan een vriend om hulp. Vraag je vriend om het account op te zoeken. Kunnen zij het account gewoon zien met foto's en al? Dan ben je geblokkeerd. Sta wel even stil bij welke vriend je vraagt om dit voor je te checken. Voor hetzelfde geld zijn zij ook geblokkeerd.

Lees ook: Nooit meer een typfout in appje: binnenkort kun je eindelijk je WhatsApp berichten bewerken