Dit is de ‘zeven vrienden theorie’ van Tiktok

Vrije tijd door Maya Luz

Onze vriendengroepen bestaan meestal uit mensen die we van verschillende plekken hebben geplukt. Sommige vrienden ken je van je schooltijd, anderen van werk, anderen via via. Volgens Tiktok heeft iedereen zeven soorten vrienden. De 'zeven vrienden theorie' van Tiktok claimt dat die combinatie van vrienden, de perfecte vriendengroep maakt. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Lifehack voor meer balans: de 80/20 regel

Wat is de zeven vrienden theorie?

Vriendschappen komen en gaan. Maar volgens Tiktok heb jij een complete vriendengroep wanneer je vrienden hebt die zeven rollen vervullen. Volgens deze theorie zou iedereen zeven vrienden moeten hebben die allemaal een uniek perspectief hebben of een unieke waarde aan je leven toevoegen. De rollen die je vrienden zouden moeten hebben, hebben te maken met hoe lang je elkaar kent, hun persoonlijkheid of hoe close jullie met elkaar zijn. Volgens de theorie zou je deze zeven vrienden moeten hebben:

  1. Een vriend die je al kent sinds je jeugd
  2. Een vriend die je altijd kan laten lachen
  3. Een vriend die je heel lang niet kunt spreken, maar als jullie elkaar weer zien is alles als vanouds 
  4. Een vriend waar je alles aan kunt vertellen
  5. Een vriend(in) die aanvoelt als een broer of zus
  6. Een vriend die je niet meer weg kunt denken uit je leven
  7. Een vriend die alles weet over je liefdesleven, ook al willen ze dit niet altijd

Hoe werkt de theorie precies?

Als je naar de theorie kijkt, lijkt deze best simpel. Maar vriendschappen zijn voor iedereen anders. Dit betekent dus dat het zo kan zijn dat je overlap hebt. Je kan bijvoorbeeld een vriend hebben die al kent sinds de basisschool, maar die je ook altijd kunt laten lachen. Deze lijst wil ook niet per se zeggen dat je maar zeven vrienden kunt hebben. Er is altijd ruimte voor meer vriendschappen, misschien vervullen dan wel meerdere mensen dezelfde rol. De theorie komt daarnaast ook niet voort uit een wetenschappelijke theorie. De trend wordt voornamelijk gebruikt door creators die wat extra liefde willen tonen aan hun 'inner circle'. Er is dus geen strenge regel die zegt dat je maar zeven vrienden mag hebben. Wil jij graag deelnemen aan de trend? Dit kan op veel verschillende manieren. Tiktokker @lysscausey maakte bijvoorbeeld een video waarin ze de theorie gebruikte om foto's te delen met haar zeven bruidsmeisjes.

Deze trend toont aan dat er veel verschillende manieren zijn om vriendschappen te hebben. Er is niet één correcte manier. De theorie is een leuke manier om met een andere blik naar je vriendschappen te kijken en om te kijken naar welke rol iedere vriend vervult in jouw leven.

@lysscausey 7 bridesmaids for a reason 🥹🤍#CapCut #bride #married #wedding #bridesmaids #7friendtheory #2023bride #bestfriend ♬ original sound

Lees ook: Wacht, laat Instagram zien wie je profiel heeft bekeken?