We Tinderen uit nieuwsgierigheid

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Tinder. Niemand die in 2016 nog nooit van deze dating app gehoord heeft. Lekker de hele dag naar links en rechts swipen, genieten van mooie mannen en hopen dat die woest aantrekkelijke vent bij jou ook op de like-knop drukt. Fingers crossed!

 
Uit een onderzoek van TLC en Vrouwen.nl is gebleken dat we vooral Tinderen uit nieuwsgierigheid, als het ware weten hoe je in de markt ligt, kijkende naar de hoeveelheid matches die je hebt. Tinderen gaat er soms heftig aan toe, maar daadwerkelijk overstappen op naaktfoto’s blijkt toch een grote afknapper te zijn.


Tinderen uit nieuwsgierigheid

58% van de vrouwen die online daten, verkozen Tinder als meest favoriete dating app binnen het online dating aanbod. 45% maakt een Tinder-account aan omdat zij op zoek zijn naar een relatie. Maar dit is zeker niet de enige reden! De meest genoemde reden is namelijk nieuwsgierigheid. Maar liefst 58% geeft dit als reden aan. Deze vrouwen willen weten hoeveel matches ze zouden krijgen. Zo weet je ook meteen hoe je in de markt ligt bij de mannen. Een andere reden is het zoeken naar vriendschappen. 12% geeft dit als reden aan. Daarnaast geeft 4% aan opzoek te zijn naar seks en bijna de helft van de vrouwen geeft aan het account uit verveling aan te hebben gemaakt.
 
Naaktfoto is afknapper
Lekker tinderen en soms zelfs overgaan op sexting is zeker aan de orde op Tinder. Hoe ver het ook kan gaan, toch blijven toch de grootste afknappers, vinden de vrouwen, bij het online daten een ‘naaktfoto’ (89%), een ‘foto die duidelijk erg bewerkt is’ (68%) of een ‘foto waar de persoon dronken op staat’ (67%) als profielfoto. Ook zegt de meerderheid van de vrouwen het zwaar irritant te vinden wanneer mannen profielfoto’s hebben met kinderen erop. Liever gewoon een goede foto van de man in kwestie. Ook een groot irritatiepuntje: mannen met profielfoto’s waarbij je niet eens kunt zien of hij het is, of misschien toch zijn hond. Even een duidelijke foto van jezelf uploaden, guys!
 
Heb jij je slag al geslagen op Tinder?