Dames, mannen zijn inderdaad zo oppervlakkig als we dachten

Relaties door Sabine
 
Hoe vaak hebben we mannen wel niet horen roepen dat ook zij een vrouw met inhoud willen? Maar als het erop aankomt, kiezen de sneaky basterds toch looks boven het innerlijk. Niet helemaal overtuigd? Deze video is het bewijs! 
 
"Het gaat ze alleen maar om een mooi koppie" en "Mannen, ze lopen ook alleen maar achter hun… naja, vul zelf maar in… aan."  Het zijn veelgehoorde uitspraken van vrouwen die er al over uit waren: mannen zijn oppervlakkig en het gaat ze alleen maar om het uiterlijk. Oké, eerlijk is eerlijk: het oog wil natuurlijk ook wel wat. Maar het innerlijk is voor ons minstens zo belangrijk. Voor ons vrouwen dan. Voor mannen lijkt dat toch iets minder van belang te zijn. Dit experiment dat datingexpert Hayley Quinn hield om mannen op Tinder te testen, was wel heel erg teleurstellend. 


Het Tinder-experiment
De 27-jarige Hayley was erg benieuwd naar het Tindergedrag van mannen. Zouden ze echt zo oppervlakkig zijn als we denken? Om dit uit te zoeken, maakte Hayley twee profielen aan op Tinder. Eentje was van de echte Hayley met foto’s van alledaagse situaties. Ze omschreef zichzelf als iemand die graag wandelt, van pindakaas houdt, aan yoga doet en ze vertelde dat ze haar eigen bedrijf runt. Hayley maakte ook een profiel aan op naam van Sonia, de sexy versie van haarzelf. Hiervoor onderging Hayley een ware Tinder-selfie-make-over. Ze kreeg false wimpers op oogleden geplakt, kreeg haarextensions in haar haar gepland waar je u tegen zegt, er werd een behoorlijke hoeveelheid decolleté getoond en ook met de make-up werd niet zuinig gedaan. In haar bio zette ze niets meer of minder dan: Love life, love my friends. Xoxo

En de mannen kozen voor...
Welk profiel kozen de mannen massaal…? Hou jullie harten vast, dames. Het profiel van Sonia kreeg, inderdaad, de meeste matches. En hoe! Met haar alter ego Sonia liet ze haar eigen echte profiel ver achter zich! Met haar echte profiel wist Hayley een schamele 195 matches binnen te slepen. Sonia daarentegen ontving 324 matches! Gelukkig is er niet alleen maar slecht nieuws. Sonia ontving dan wel heel wat meer matches, maar de matches die Hayley in de wacht wist te slepen, waren over het algemeen mannen die oprecht geïnteresseerd waren in haar. Hayley vertelt dat ze deze video wilde maken omdat we in een onlinewereld leven. “Ik besloot om deze video te maken omdat we in een wereld leven die online wordt geleefd. Ik maakte me zorgen dat mensen geloofden in een neppe ‘perfecte’ versie van de realiteit in plaats van te focussen op het echte leven.” Hayley was dan ook aangenaam verrast dat, ondanks het succes van haar alter ego, mannen wel oprechte interesse toonde in de echte Hayley, meldt DailyMail.  
 
fout in embed: media provider niet ondersteund
 
We moeten zeggen dat we het experiment van Hayley echt interessant vonden, maar we hebben toch nog wel een kleine kanttekening: Tinder staat natuurlijk wel een beetje bekend om het hoge vleeskeuring-gehalte. Veel mensen die de populaire datingapp gebruiken, doen dat niet omdat ze oprecht op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wij vragen ons daarom wel een beetje af of ze dezelfde resultaten zou hebben gehad als ze beide profielen op een ‘normale’ datingsite had geplaatst. Toch is en blijft het onderzoek van Hayley wel iets om in ons achterhoofd te houden. 
 
Wat denk jij? Zou Hayley dezelfde resultaten hebben geboekt op een normale datingsite?