Deze 6 verrassende voorwerpen kan je schoonmaken in de vaatwasser

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wát een fijne uitvinding, hè, die vaatwasser. Geen rommel op je aanrecht en geen - oké, minder - ruzie over wie de afwas doet. Toch is de kans groot dat je nog niet alles haalt uit de vaatwasser. Vaatwassers kunnen meer doen dan alleen vies servies en bestek schoonmaken. Wij sommen op welke voorwerpen je voortaan ook prima in de vaatwasser kunt gooien... van haarborstel tot seksspeeltjes.

Lees ook: Stop dit in je waterkoker en je hoeft 'm nooit meer te ontkalken

Plaatjes van de lichtschakelaar

Je komt ze zo vaak tegen dat het bijna niet opvalt hoe vies de lichtknopjes kunnen worden. Meestal gaat het om moeilijk te bereiken plekjes met vuil. En dat raak je elke dag aan... Bah! Verwijder ze en laat ze een ronde meedraaien in de besteklade van de vaatwasser. Brandschoon!

Speelgoed in de vaatwasser

Plastic speelgoed kan hoppatee in de vaatwasser. Eén voorwaarde: het mag geen batterijen bevatten.

Petten

Zweet en haaroliën verzamelen zich in de binnenkant van de pet wat voor een onhygiënische vette boel zorgt. Petje af en in de vaatwasser ermee! Petten kunnen natuurlijk ook in wasmachines!

Haarborstel

Gel, lak en poeders: wanneer je je haarborstel elke dag gebruikt stapelt de viezigheid vanzelf op. Volgens OmaWeetRaad kun je de borstel gemakkelijk schoonmaken door 'm in een verder lege vaatwasser te doen. Belangrijk: Haal eerst de meeste haren en stof eruit met je handen of met behulp van een vork.

Sponsjes

Schoonmaaksponsjes zijn fantastisch in het verwijderen van aangekoekte vlekken. Het grote nadeel van de sponsjes is dat ze vanuit hygiënisch oogpunt eigenlijk na één keer gebruiken al weggegooid moeten worden. Zóveel bacteriën verzamelen zich binnen één dag. Vind je weggooien zonde van het geld, dan kun je de sponsjes een paar keer schoonmaken door ze in de vaatwasser te stoppen.

Sekstoys

Jup! Na een stomende sessie kan jouw (waterproof!) speelgoed prima in de vaatwasser. Maar wel zónder vaatwastablet mét een hoog programma. Zonder andere voorwerpen natuurlijk, dat is wel zo fris. Let op: alleen sekstoys van metaal, glas of siliconen mogen erin. Zorg tot slot dat je huisgenoten of familieleden jouw genotsspeeltjes niet tegenkomen. Awkward...

Lees ook: Zo gevaarlijk is het eigenlijk om schoenen binnenshuis te dragen