Report: De Huishoudbeurs 2011

Vrije tijd door Madelon

Verleen tientallen groepen overenthousiaste vrouwen (moeders, dochters, vriendinnen, nichtjes, buurvrouwen, collega’s of noem het maar op) toegang tot een congrescentrum, gevuld met honderden stands van hippe winkels en leuke merken. Voeg er een groot podium aan toe en zet daar iedere dag de leukste Nederlandse zangers neer. Veil tot slot nog een paar mannen die, voor een minimaal bedrag van één euro, best wat tassen willen dragen en de gekte is compleet. Het resultaat: acht hallen die er aan het eind van de dag uitzien alsof ze net een wervelwind overleefd hebben, trolleys en plastic tassen die bijna bezwijken onder het gewicht van alle gratis goodies, en honderden vrouwen die helemaal in hun nopjes zijn met de nieuwste producten die zij die dag zijn tegengekomen. Een beurs als de Huishoudbeurs is vooral druk en een belasting voor je arme voetjes. Maar leuk en gezellig is het zeker!

De 66e Huishoudbeurs

Ruim 450 exposanten staan dit jaar met hun stand op de Huishoudbeurs en zoals vanouds zorgen zij er weer voor dat wij kunnen genieten van de laatste trends op het gebied van verzorging, fashion en lifestyle. Bovendien doet de organisatie haar reputatie ook dit jaar weer eer aan: de Huishoudbeurs staat natuurlijk bekend om haar flinke kortingen en gratis goodies, en die zijn er dit jaar ook weer volop te vinden.

Nieuw is het Festival Fantastique: een hal die compleet opgemaakt en ingericht is als gezellig festival. Alles wat je je bij een festival voorstelt, is hier te vinden: muziek, tenten, lichtjes, veel kleur, optredens, eten, drinken, lekkere zitzakken en natuurlijk vermaak en entertainment op het podium. In totaal dus acht verschillende hallen, gevuld met ongeveer 450 stands, verdeeld over ruim 60.000 vierkante meter, meer dan vijftien verschillende optredens en talloze bekende Nederlanders die op bezoek komen. Waar moet je als bezoeker beginnen, en wat móet je gezien hebben?

Mannenveiling

Het hoogtepunt van deze editie van de Huishoudbeurs is wel de mannenveiling. Ben je in hal 7, ga dan zeker even langs de stand van VakantieVeilingen.nl. Iedere dag om half twee kan je hier bieden op een man! De hoogste bieder krijgt twee uur lang een aantrekkelijke beursassistent tot zijn of haar beschikking. Wat een uitkomst! Even niet meer zelf die tassen dragen, maar ondertussen wel naar de leukste plekken op de beurs geleid worden. Bieden kan al vanaf één euro! Wat wil je nog meer? Als je de mannenveiling gemist hebt, loop dan nog niet weg! Op de stand worden de gehele dag door ook nog leuke dagjes uit, weekendjes weg en hotelovernachtingen geveild, allemaal vanaf één euro.

 


Duurste vibrator

Eén van de meest besproken must-sees is wel de duurste vibrator ter wereld, die dit jaar op de Huishoudbeurs te aanschouwen is. Benieuwd hoe zo’n gouden speeltje voelt? Je kan 'm uiteraard ook gewoon kopen, neem dan wel even tienduizend euro mee. Je vindt het luxe apparaatje in hal 1, bij de stand van Drake’s Erotique.
      
Optredens
Ben je moe en heb je even genoeg van de drukte bij de stands? Ga dan naar Festival Fantastique en plof neer op één van de zitzakken die voor het podium klaarliggen. De hele dag door is het hier heerlijk vertoeven onder het genot van een cupcake van Lily’s Cupcakes, een verse salade of een lekkere vette friet. En natuurlijk kan je hier genieten van alle optredens! Onder andere Los Angeles: The Voices, Thomas Berge, Dario en de cast van de rockmusical We Will Rock You (met onder andere John Vooijs) treden deze week nog op.

  


Maar niet alleen op het grote podium bij Festival Fantastique is een hoop te beleven: ook SBS 6 pakt uit op haar eigen stand. Achterin hal 7 kan je genieten van optredens van onder andere Jody Bernal, Jannes en Gerard Joling. Ook voor ander vermaak kan je hier terecht: Rob Geus geeft hier bijvoorbeeld een kookdemo en iedere dag kan je meedoen met een workout, gegeven door Alain Hulspas (de personal trainer van onder andere Gerard Joling en Waylon)! Erg leuk om eens een kijkje te nemen.

Maak je mooi

Vrouwen blijven natuurlijk vrouwen en daarom is hal 1 voor een deel ingericht met mode en verzorging. Je kunt hier niet alleen terecht voor de laatste trends, maar ook om producten uit te proberen en jezelf te laten vertroetelen! Meet jezelf bijvoorbeeld lang haar aan op de stand van Balmain of HairWorkXX en laat je nagels doen bij Konad of Yves Rocher (in hal 7, tegenover de stand van VakantieVeilingen.nl).

Wil je je wenkbrauwen of andere gezichtsharen laten epileren, dan heeft de stand van Silkystar daar een nieuwe manier voor: de Epispring! Epileren door middel van een soort kleine veer. De meiden op de stand zijn niet te beroerd om het bij je voor te doen en geven je daarna de kans om het zelf te proberen. Verder kan je je een persoonlijk styling- en kleuradvies laten aanmeten op het podium bij Festival Fantastique. Moet je wel, onder het toeziend oog van alle toeschouwers, op het podium durven... En vergeet aan het eind van de dag niet even langs te gaan bij de stand van Dr. Fix in hal 1, want daar kan je gratis je voeten laten masseren. Ideaal, na zo’n vermoeiende dag!

Natuurlijk liggen er bij iedere ingang ook boekjes met kortingscouponnen voor je klaar. Met deze bonnen krijg je bij verschillende stands nog meer korting of kan je profiteren van nog leukere aanbiedingen. Vergeet dit boekje dus zeker niet mee te pakken!

Kijk voor meer informatie over de Huishoudbeurs 2011, openingstijden, toegangsprijzen en een plattegrond op www.huishoudbeurs.nl.


Heb jij al een bezoekje gebracht aan de beurs of ben je het van plan? Let wel op: de beurs staat er nog tot zondag 20 februari!