Anti-verveeltips: zo voorkom je een saaie zondagmiddag

Vrije tijd door Kimberly

Voer je vandaag geen ruk uit en heerst er verveling to the max? Wij verzamelen originele to do's om de zondagmiddag op een fijne manier door te komen.  
 
Heel internet heb je al doorgespit en ook de Happinez van afgelopen woensdag ken je van achter naar voor. Zelfs die van 2011 heeft nog een tweede beurt gekregen. Gaaaap! En dat allemaal in je stinkende zweet-onesie. Probeer eens een van deze to do’s, dan is een vervelingloze zondag gegarandeerd! En vooruit, je mag je onesie aanhouden.  
 
Verschuif de eethoek, verf een muur, knutsel een kaarshoekje of ga aan de slag op je slaapkamer. Kortom: waag je aan het herinrichten van je interieur! 

 
Als je niet van de bank te slepen bent: haal die overload aan oude fotoalbums van zolder en blader urenlang in de verzameling aan oude kiekjes. 
 
Haal al die oude meuk van zolder, maak foto’s en plaats het op Marktplaats. 
 
Duik in je kledingkast om te kijken of er nog iets te pimpen valt. Gebruik het patroon van een oud sjaaltje of ga aan de slag met strijkpapier.  
 
Done? Gun je kledingkast een reorganisatie. Vouw, sorteer en gooi weg. Het zal je goed doen en een hoop ochtendfrustraties voorkomen. 
 
Wat is nu fijner dan wegdromen over je vakantie? Ga samen met vriendlief aan tafel zitten en stippel jullie vakantieplan uit. Wat wordt de bestemming? Gaan jullie knus kamperen of pakken jullie liever een luxe hotelletje? 

Schrijf een boek of blog. Wees origineel en schrijf over iets wat je écht leuk vindt. 

 
Experimenteer in de keuken! Zoek een recept op en maak iets wat je nog nooit gemaakt hebt. Hartige cupcakes bijvoorbeeld. Helemaal hot and happening en toch het gebruikelijke met een leuke (en hopelijk lekkere) twist! 
 
Of koop een voor jou onbekend ingrediënt en maak er iets lekkers van.
 
Bel een vriendin of familielid en vraag of ze een klusje hebben. Eentje die ze al zo’n 283 jaar aan het uitstellen zijn. Voer ‘m – gratuit en voor niets – uit!
 
Bel een oude vriendin die je al een hele tijd niet hebt gesproken. Dat zijn weer 2 vervelinguurtjes minder. 
 
Maak een kek kunstwerk! Denk bijvoorbeeld aan een schilderij of een (originele) lampenkap
 
 
Houd een verwenmiddagje. Verwen jezelf met een zelfgemaakte scrub en/of homemade masker, vertoef een uurtje of 2 in bad en houd een pedi- en manicure. 
 
Ga de uitdaging aan en bak gezonde gebakjes of koekjes. Geen kookinspiratie? Probeer dan eens deze gezonde chocoladetaart
 
Zijn de koekjes klaar? Plof dan op de bank (nog steeds in je onesie) en begin aan een – voor jou onbekende – serie. 
 
Jouw laptop is gigasloom door die overload aan vakantie-, feest-, vriendinnen- en familiefoto’s. Herkenbaar? Maak dan fotoboeken, laat ze bezorgen en schoon je computer op. 

Koop (of als je écht de deur niet uit wilt: bestel) een paar leuke, originele cadeautjes vooruit. Altijd handig!  
 
Vul je middag met een hoge dosis trash-tv! RTL Gemist? Check. Roy Donders? Check. 
 
Wat doe jij bij verveling to the max? Wat is volgens jou de beste remedie tegen verveling?