15 dingen om te doen als je even zonder baan zit

Vrije tijd door Chloe

Misschien loopt je carrièreswitch niet helemaal zoals gepland, heb je impulsief je baan opgezegd of heeft je baas je laten gaan. Even werkloos zijn kan de beste van ons overkomen. En hoewel jij misschien zo snel mogelijk weer wilt beginnen, heb je nu wel zeeën van tijd om de dingen te doen waar je normaal geen tijd voor had. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je 15 dingen die je kan doen before you get back in the saddle. 

iStockLees ook: Niemand om iets mee te doen? Dit is de oplossing

1. Je huis reorganiseren

De kasten uitruimen, de meubels herplaatsen en éindelijk eens een ander kleurtje op de muur. Hier ben je wel een paar dagen mee zoet. Dit is dus hét perfecte moment om je huis een make-over te geven.

2. Een nieuwe hobby

Hobby’s maken de mens gelukkig, maar helaas is daar vaak weinig tijd voor. Altijd al een master willen worden in fotograferen, aquarellen of koken? Now’s the time!

via GIPHY

3. Vakantie

Met een vaste baan kan het opnemen van vakantiedagen nog weleens een ding zijn. Goed nieuws: zonder baan heb je ongelimiteerde vrije dagen! Altijd al een paar weken willen rondreizen over de wereld? Dit is je kans! Let op: als je gebruik maakt van een uitkering, moet je wel aangeven dat je op vakantie gaat.

4. Stedentrip in Nederland

Zit je wat krap bij kas maar wil je er toch even lekker tussenuit? Geen probleem, want Nederland heeft genoeg te bieden. Stap in de trein en ga naar een stad waar je nog niet eerder bent geweest. Verken de straten en shop till you drop!

5. Een nieuwe garderobe

Nu we toch gaan winkelen, kunnen we net zo goed doen wat we al jaren proberen: een nieuwe garderobe. Haal alles wat je bijna niet draagt uit je kast en verkoop het online. Van de winst kan je dan een nieuwe garderobe bij elkaar sprokkelen. Tijd voor een nieuwe stijl!

via GIPHY

6. Een taalcursus

Droom jij er ook al jaren van om vloeiend Frans, Spaans of misschien wel Chinees te spreken? Nu je even zonder baan zit heb je alle tijd om weer terug de schoolbanken in te kruipen. Als je daar geen geld voor hebt, zijn er apps als Duolingo waarmee je gratis een nieuwe taal kan leren!

7. Sporten

Afvallen, aankomen of gewoon een nieuwe sport proberen. Wat je ook wilt bereiken, nu is je kans om er vol voor te gaan. Voor jou geen excuus meer dat je te moe bent of geen tijd hebt. En dus niet zo:

via GIPHY

8. Vrijwilligerswerk

Hou je niet van stilzitten en doe je graag iets goeds voor de wereld? Doe dan vrijwilligerswerk. Zo hou je toch een beetje ritme in je leven en maak je ook nog eens anderen blij. Een win-winsituatie.

9. Tijd inhalen met vrienden

Als jij en je vrienden allemaal een drukke baan hebben en ook nog eens andere werktijden of -dagen hebben wordt afspreken lastig. Gelukkig hoeven jullie nu met één rooster minder rekening te houden.

10. Bingewatchen

Hallo, netflixen moet ook gewoon kunnen! Al die series die al jaren in de wacht staan in ‘mijn lijst’ op Netflix kunnen nu eindelijk bekeken worden. Alle tijd om in één dag een heel seizoen er doorheen te werken.

via GIPHY

11. Dagje naar de spa

Tijd om even te relaxen na al die lange werkdagen. Verwen jezelf met een dagje wellness.

12. De keuken in

Normaal flanste je altijd maar snel wat in elkaar, als het maar niet te veel tijd kostte. Nu heb je alle tijd om nieuwe recepten te proberen (en op te eten).

13. Bezoek een vlooienmarkt

Zonder inkomen moeten we toch een beetje op de kleintjes letten. Bezoek een leuke vlooienmarkt en scoor de leukste vintage items voor een prikkie!

14. DIY-tutorial

Je kan ook geld besparen door zelf leuke DIY-tutorials te proberen. Leuke items voor in je huis van gerecycled materiaal zijn makkelijk te maken en ook nog eens goed voor het milieu.

15. Solliciteren

Ook niet onbelangrijk als je werkloos bent: solliciteren. Schoon je CV op, zoek op internet naar sollicitatietips en wie weet kan jij binnen no time weer aan de slag.

Lees ook: Wat je niet moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek