Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Een ode aan de zwarte kat: zo bijzonder zijn ze

Zwarte katten zijn de zwarte schapen onder de katten. Waarom? Omdat ze het slecht doen op selfies (blijkbaar) en 'ongeluk' brengen, vertelde Metro Nieuws in 2018. Daarom een ode aan de zwarte kat: hierom zou je juist wél een zwarte kat willen hebben. 

zwarte kat

Lees ook: Dit zijn de leukste cadeaus voor een crazy catlady

Ode aan de zwarte kat

Omdat (helaas) veel mensen die een kat willen aanschaffen het liefst geen zwarte willen vanwege de selfies of het bijgeloof, vinden wij bij Ze dat daar verandering in moet komen. Daarom hebben wij een aantal feitjes en eigenschappen over de zwarte kat verzameld, om te laten zien hoe mooi deze kat is.

Zwarte kat is wel instagrammable

Op internet is de kat zonder twijfel het populairste huisdier, maar de zwarte kat is een underdog. Waarom? De contouren van de katten zijn namelijk minder goed te zien op foto's. Onzin natuurlijk. De ogen vallen extra op door de pikzwarte vacht. Het is onmogelijk om weg te kijken van die grote kijkers van de zwarte kat. Velen hebben namelijk een lichte oogkleur, waardoor de ogen extra opvallen. Juist fotogeniek, toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fien (@fientasties) on

 

De beste namen zijn vaak voor een zwarte kat

Van Diesel en Blacky tot Batman en Dropje: voor de zwarte kat worden vaak de leukste namen verzonnen. 

Zwarte katten brengen alles behalve ongeluk

Sommige mensen geloven nog dat een zwarte kat tegenkwam ongeluk met zich meebrengt. Een stom bijgeloof natuurlijk. Dat stamte uit de tijd dat mensen nog in heksen geloofden. In delen van Duitsland, Ierland en Engeland wordt er juist geloofd dat een zwarte kat een teken van voorspoed is. Als je dan toch bijgelovig bent, ga dan van het positieve uit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OwlKitty (@owl__kitty) op

Ideaal als je alleen donkere kleding draagt

Een van de grootste irritaties van een kattenbaasje is de duizenden haren. Je hebt je kleding en bank net onder handen genomen met een kleefroller en vijf minuten later zit je weer onder de kattenharen. Wanneer je donkere meubels hebt en veel donkere kleding draagt (de meesten onder ons, toch?), dan is een zwartharige kat ideaal. Verdwaalde kattenharen vallen een stuk minder op!

In de zon wordt de vacht bruin

Ja, echt: de zwarte vacht van de kat wordt bruiner zodra ze lekker in de zon gaan liggen. Niet zo gek dus, als je kat uren ligt te zonnebaden: ze willen alleen maar bruin worden! Na een tijdje in de schaduw wordt de vacht weer zwart.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Susu (@susu_is_serious) on

Lees ook: Dit zijn de beste kattencafés van Nederland