Dit zijn de beste kattencafés van Nederland

Vrije tijd door Daniëlle

Ben jij een echte kattenliefhebber? Dan heb je vast wel eens gehoord van een kattencafé. Niet? Deze trend is overgewaaid vanuit Azië, en is nu ook in Nederland razend populair. Terwijl je een kopje koffie en een stukje taart wordt geserveerd, mag je – ja, je leest het goed - katten knuffelen. Als het aan ons ligt, zijn we al onderweg. Maar eerst vertellen we je wat de beste kattencafés zijn in Nederland, want wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Make-up dragen met lenzen: hier moet je op letten

Kopje – Amsterdam

Welkom in de katten-walhalla van Amsterdam. Kopjes is het eerste en één van de bekendste kattencafés in Nederland dat in 2015 werd geopend. Om binnen te komen moet je 3 euro entree betalen, maar dan heb je wel wat. Je kan genieten van een heerlijke ‘catuccino’ en een lekkere taart of lunch. Het is dus zeker de moeite waard om eens langs te gaan! In het café wonen zeven katten die zijn geselecteerd door twee dierenasielen in Amsterdam: Stichting Dierenleed en Dierenopvangcentrum Amsterdam.

Adres: Marco Polostraat 211

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kopjes 🐈 (@kattencafe_kopjes) on

 

Pebbles Kitty Cat Café - Rotterdam

De sfeer is bij Pebbles Kitty Cat Café niks anders dan relaxed en gezellig. In het café wonen 8 katten die op hun karakter zijn geselecteerd. Net als bij Kopje Amsterdam vraagt ook Pebbles een kleine bijdrage van 3 euro, zie dit als een ‘kattenbelasting’. Bij Pebbles kan je net als bij veel andere kattencafé’s een klein hapje eten en genieten van een lekker drankje.

Adres: Hoogstraat 30a

The Coffee Cat – Almere

Kat en mens zijn één in The Coffee Cat. Dit gezellige kattencafé is de eerste in Flevoland, en het is een groot succes. Je kunt genieten van een drankje en een klein hapje terwijl je ondertussen hier en daar een kat kan aaien of knuffelen. Klinkt als een droom die uit komt, toch?

Adres: Brouwerstraat 36

Op z’n Kop – Groningen

Bij het kattencafé Op z’n Kop kan je niet alleen terecht voor een kopje koffie, maar ook voor een kopje van één van de lieve katten. Het café is een warm thuis voor de acht asielkatten die er wonen. Ook leuk om te weten voor de yogi’s: je kunt ook yoga doen met katten! Je wordt bij Op z’n Kop “Cats & Yoga” goed opgevangen als (beginnende) yogi en kan heerlijk ontspannen tussen de katten. Na de sessie wordt er nog gezellig gekletst over de les en het belangrijkste onderwerp: katten!

Adres: Oude Ebbingestraat 57

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kattencafé Op z'n Kop (@kattencafe_opznkop) on

Jippies Kattencafé – Haarlem

Tijdens een heerlijke vakantie in Tsjechië bezochten de eigenaren van Jippies een kattencafé in Brno, waar ze volraakte van ideeën voor een eigen kattencafé. Dat zijn ze opgestart, en het bevindt zich in het prachtige Haarlem. De naam van het café komt van een bijzondere poes (Jip) die 24 jaar is geworden, maar vlak voor de opening is overleden. Ook bij Jippies Kattencafé kan je terecht voor een lekker bakkie koffie en lunch.

Adres: Keizerstraat 10

Kattencafé Katdeau – Hengelo

Bij Kattencafé Katdeau kan je niet alleen terecht voor een sessie katknuffelen, maar ook voor een reisje door hun lokale cadeauwinkel. Kattencafé Katdeau heeft ook goed nieuws voor de kattenliefhebbers die allergisch zijn voor kattenharen: bij Katdeau wonen alleen naaktkatten, ook wel Sphynx genoemd. Deze moet je niet missen dus!

Adres: Anninksweg 31

Kat & Schotel – Goes

Ja, er zit ook een kattencafé in Zeeland en hij is hartstikke gezellig. Kat & Schotel is een stijlvol kattencafé waar je lekker kunt ontspannen en kunt genieten van een hapje en een drankje. Wil je buiten zitten? Kat & Schotel beschikt ook over een binnentuintje. Bij dit kattencafé betaal je de ‘kattenbelasting’ los van je rekening.

Adres: Oostsingel 36

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kattencafé Kat & Schotel (@kattencafe_katenschotel) on

 

Kattenparadijs Mispoes – ’s-Hertogenbosch

Voor een flinke (over)dosis kitty love  ben je op het goede adres bij Kattenparadijs Mispoes. Het café is in 2019 overgenomen door Mirian, die net als wij gek is op katten. Je kunt voor 3 euro twee uur lang knuffelen en spelen met de katten, met een lekker kopje thee of koffie. Naast een kattencafé is Kattenparadijs Mispoes ook een soort van souvenirwinkeltje met hippe T-shirts en sieraden van de katten Taco, Fudge, Charly, Noodle, Kaatje en Simba. Mi-wauw!

Adres: Orthenstraat 31

Poeslief – Groningen

Naast Op z’n Kop heeft Groningen het genoegen gekregen om nog een kattencafé te openen, Poeslief. En dat zijn de katten inderdaad. Poeslief is een fijn thuis geworden voor de zeven poezenbeesten die er verblijven, en dat is te zien. De diertjes voelen zich helemaal op hun gemak en genieten van de aandacht. Net als veel andere kattencafé’s bevat ook Poeslief een shop die je helemaal leeg kunt kopen (iets wat wij zouden doen). Poeslief organiseert ook een kattenbingo, filmavonden en pizzaparty’s. Klinkt als the perfect place to be.

Adres: Nieuweweg 14

Ditjes en Katjes – Den Haag

Dit café is een walhalla voor de kattenliefhebbers in Den Haag. Ditjes en Katjes is een plek waar je koffie en zelfs wijn kunt drinken, met katten als gezelschap. De entree is €2,50, maar die vervalt als je een drankje bestelt. Goede deal, toch?

Adres: Piet Heinstraat 66

Kattencafé Balthazar – Nijmegen

Gezellig, stijlvol en... katten! Dat roept Kattencafé Balthazar in je op als je binnenstapt. Zak achterover in een van de lekkere stoelen en geniet van de spinnende katten om je heen. Binnen is het reuzegezellig, maar Balthazar heeft ook een fijne tuin waar je je kan nestelen.

Adres: Van Welderenstraat 46

Lees ook: Purfect: dit zijn de hipste kattenmanden