Dit zijn de 10 duurste kattenrassen ter wereld

Vrije tijd door Laura

Misschien wist je het al door onze (bijna) wekelijkse artikelen over katten, bij Team Ze zijn we Team katten. Niets kan ons gelukkiger maken dan een cute kattenfilmpje of knuffelsessie met onze eigen poezenbeesten. Bij veel gezinnen zijn ze het kostbaarste in huis - letterlijk. Er wordt gemakkelijk 2.000 euro neergeteld voor een echte raskat. Dat is wisselgeld vergeleken met de duurste kat ooit, die kost namelijk 70.000! Wij zetten op een rijtje wat de duurste kattenrassen zijn. 

 

Do you like my entry for Top Meowdel 2017? 💁🏼‍♂️

A post shared by C O W B O Y (@british_cowboy) on

10. Britse korthaar

Op Instagram zie je de Engelse kat in overvloed. De vacht komt in de kleuren bruin, lila, crème. Maar de meest geliefde variant is natuurlijk de grijze Britse korthaar.

Prijskaartje: 400 tot 1.000 euro

Meer op Instagram

9. Schotse vouwoorkat

Wij snappen wel waarom dit kattenras in de top 10 staat. Dankzij de ‘gevouwen oortjes’ krijgt de kat gelijk een hoge schattigheidsfactor. Verder staan ze bekend om hun zachtaardige karakter.

Prijskaartje: 200 tot 2.100 euro

 

 

Say whattttt?? Thanks to: @3eyesphynx

A post shared by Hairless Cats - Sphynx (@hairless_catstagram) on

8. Sphynx

Niet iedereen is fan van het uiterlijk van de naaktkat. Wie dat wel is, is wel bereid om diep in de buidel te tasten.

Prijskaartje: 250 tot wel 2.200 euro

 

7. Blauwe rus

Deze raskat is erg geliefd bij gezinnen, omdat hij erom bekend staat goed overweg te kunnen met andere huisdieren en kinderen. Ze zijn speels, intelligent en nieuwsgierig.

Prijskaartje: 340 tot 2.500 euro

 

Lees ook: 5 tekenen dat je kat écht van je houdt

 

Me. The most precious thing. 👑#orientalcat #orientalshorthair #catsofinstagram

A post shared by 🎈🐱Doris & Vispen🐱🎈 (@the_big_eared_cats) on

6. Peterbald

Toen de Oosterse korthaar en de don sphynx werden gekruist was deze elegante verschijning het resultaat: de Peterbald. Ze staan erom bekend intelligent en opvallend energiek te zijn.

Prijskaartje: 1000 tot 4.300 euro

Meer op Instagram

5. Perzische kat

De Pers is zonder twijfel de prins(es) onder de katten. Deze fotogenieke poes is zeer gewild vanwege de mooie, lange en zachte vacht.

Prijskaartje: 430 tot 4.700 euro

 

4. De Allerca hypoallergene kat

Officieel is het geen kattenras, maar het resultaat van wetenschappers. Zij hebben bij dit ras het gen dat de allergische reactie bij mensen oproept als het ware verwijderd.

Prijskaartje: ongeveer 5.000 euro

 

 

Korven & Draken 😻😻 from Sweden 🇸🇪 📷 by @drakkorven ✨🏆✨

A post shared by Bengal Cats (@bengal_cats) on

3. Bengaal

Het is alsof je een kleine tijger in huis hebt met zo’n Bengaalse kat. Dit prachtbeest is een combinatie van een normale huiskat en een Bengaalse tijgerkat.

Prijskaartje: 850 tot 21.000 euro

 

 

Serval in the grass 🦁 Tag someone you'd like to go here with 📷 All Pics are mine. Marzio Carro. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🐱 Every day a photo of a beautiful big cat 👍 Be sure to follow me @marziocarro 📹 For videos. see link in BIO (YouTube) ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #serval #servals #servalcat #savannahcat #savannahcats #majestic_wildlife_ #wildplanet #notpets #wildlifeowners #majestic_wildlife #exclusive_wildlife #igs_africa #wildlife #bigfive #discover #amazinganimals #catgrams #bestwildlife #catsofinstragram #wildgeography #bigcatrescue #animalonearth #photoarena_nature #lovecats #catface #africanature #endangeredspecies #instagramcats #wildlifeplanet #bns_animals

A post shared by Marzio Carro (@marziocarro) on

2. Savannah

De nummer twee in de lijst duurste kattenrassen is ook een combinatie tussen een huiskat en een wilde katachtige. Hier gaat het om een kruising met de Serval. Savannahs staan erom bekend dat ze net zo trouw aan hun baasje kunnen zijn als honden. Daarnaast zijn ze ook heel intelligent.

Prijskaartje: tot 42.000 euro

 

Meer op Instagram

1.Ashera

Dit is dus het allerduurste kattenras ooit: de Ashera. Het is een kruising tussen de Serval, Bengaalse tijgerkat en huiskat. Omdat het heel moeilijk is om de Ashera te fokken, is het een zeer uniek en héél duur ras.

Prijskaartje: 70.000 euro

 

Lees ook: 31 x Fascinerende weetjes over katten