Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Niemand om iets mee te doen? Dit is de oplossing

Jij verveelt je een ongeluk, maar niemand heeft tijd om iets met jou te ondernemen. De ene vriendin is op vakantie, de andere is ziek, nog een is aan het werk en zo gaat het door. Misschien zou je extra vriendschappen erbij willen en voel je je zelfs wel eens eenzaam? Zonde om thuis te blijven zitten en te niksen. Wij weten een slimme oplossing tegen dit probleem. 

eenzaamheid

Lees ook: Dit zijn de leukste festivals van het najaar 2019

Nieuwe mensen leren kennen 

Naarmate je ouder wordt, dunt je vriendengroep steeds verder uit. Als je een relatie en eventueel kinderen krijgt, zullen meer en meer vriendschappen verwateren. Nieuwe vrienden maken is knap lastig als je 25 jaar of ouder bent, maar dat hoeft niet zo te zijn. Naar aanleiding van de Week van de eenzaamheid tippen we Go mingle. Neiske richtte het platform twee jaar geleden op. "De site verbindt mensen aan elkaar, zodat ze samen leuke dingen ondernemen." Neiske kende het gevoel als geen ander dat ze iets wilde ondernemen, maar dat vriendinnen geen tijd hadden. "Ik heb best een rijk sociaal leven," legt Neiske uit. "Maar als vrijgezel, met om me heen veel gezinnen, heb ik wel eens momenten dat ik op de bank zit en denk: 'Nu zou ik wel op pad willen'." Online vrienden zoeken suf? Welnee! Volgens Neiske is het net als met online daten tien jaar geleden. Dat vonden we toen ook gênant. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat je elkaar kent via Tinder. 

Op Go mingle kun je aangeven wat je wilt doen. Denk aan een kookworkshop volgen, salsa dansen, wandelen of naar de film gaan. De website koppelt je dan aan mensen die ook een maatje zoeken om dit mee te ondernemen. Zo hoef je je nooit meer een moment te vervelen of eenzaam te voelen. Handig, toch? 

Lees ook: Budget tip: de leukste date ideeën vanaf 1 euro