De 6 leukste bordspellen voor twee personen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Heb je alles op Netflix al gezien? Of wil je juist even wat anders dan naar een beeldscherm staren? Deze bordspelletjes kun je met z’n tweetjes doen. Ideaal als je van uitdaging houdt en je zin hebt in een wedstrijdje...

bordspellen

Lees ook: De leukste 6 telefoongames om met je vrienden te doen
 

1. 7 Wonders Duel

Dit spel speelt zich af in drie verschillende tijdperken. In elk tijdperk kun je wetenschappelijke ontwikkelingen doen. Maak je leger sterker en verdien muntjes om een gebied te maken. Er zijn drie manieren om het spel te winnen: militaire overheersing, wetenschappelijke overheersing en burgerlijke overwinning.

bordspel voor twee

2. Patchwork

In dit bordspel heb je verschillende lapjes. Deze moet je op het dekentableau proberen te leggen. De stukjes zijn niet even groot dus probeer het zo te puzzelen dat de lapjes toch passen. Let wel op de tijd, want die gaat sneller dan je denkt. Het kost tijd om de lapjes neer te leggen. Ook kost het je knopen, deze staan voor punten. De speler die deze korte tijd het best gebruikt en aan het einde de meeste knopen heeft, wint het spel!

bordspel voor twee

3. Mens Erger Je Niet

Houd je meer van een oud-Hollands spelletje? Dan kun je altijd nog voor Mens Erger Je Niet gaan. Wie kent het niet? Dit spel kun je met zes mensen doen, maar ook met z’n tweetjes! Houd wel in gedachten dat het maar een spelletje is, dus: mens, erger je niet! 

bordspel voor twee

4. De Pyramides van de Jaguar

Dit spel vindt plaats in de jungle van Amerika waar mensen samenwerken aan het opknappen van twee piramides. Eén speler laat twee kaarten zien, waarvan de ander één mag kiezen. Vervolgens leggen ze allebei hun kaart op, op de bouwplaatsen van hun piramides. Past een kaart niet? Dan krijgt de ander evenveel punten, als het niveau waarop de kaart is neergelegd. Wie speelt volgens de waarheid en wie niet?

bordspel voor twee

5. Caverna

Beide spelers zijn dwergenleiders die de strijd met elkaar aangaan. Zij proberen om een zo goed mogelijk verblijf voor hun volk te bouwen. Om onderdak te kunnen maken, heb je wel een aantal dingen nodig: graan, vlas en bouwmateriaal. Dit moet je dus gaan verzamelen! Wie dit het beste doet wint het spel.

bordspel voor twee

6. Getaway Driver 

Eén van de spelers is de chauffeur die de stad probeert te ontvluchten. De andere speler is de politie en moet de auto van de chauffeur stoppen, voordat hij gevlucht is. De chauffeur ontsnapt als de laatste tegel is gelegd. Hij wordt gepakt door de politie als de achtervolgingsmeter na de tegel op het bord verschijnt. 

bordspel voor twee

 

Lees ook: 5 x de leukste spellen om iedere quarantaine te overleven