De leukste bordspellen die je nog niet kent

Vrije tijd door Sarah

Nu we de laatste tijd allemaal wat meer thuiszitten is het spelen van bordspelletjes een leuke manier van vrijetijdsvermaak. Grote kans dus dat je nu samen met je familie, huisgenoten, vriendinnen of partner behoorlijk wat bordspellen heb versleten. Geen zin om voor de zoveelste keer te Mens Erger Je Niet-en? Check dan de leukste nieuwe bordspellen die waarschijnlijk nog niet in jouw kast liggen. 

Bordspel huisgenoten Istock

Lees ook: De 6 leukste bordspellen voor twee personen

1. Escape Room The Game

Fan van escaperooms? Dan kan jij je hart ophalen bij dit bordspel. Samen met je medespelers probeer je bij Escape Room The Game de codes te kraken en zo snel mogelijk je weg te banen uit de kamer. Het leuke van dit spel is dat je verschillende edities hebt: ga bijvoorbeeld voor de Jumanji editie, het basisspel of de twee speler editie. Een flinke dosis zenuwen en behoorlijk wat hersenkrakers gegarandeerd.

2. Parijs

Ben je met z’n tweeën? Waag je dan aan het bordspel Parijs. In dit spel probeer je in de sferen van de 19e eeuw de stad op z’n mooist te verlichten om Parijs de meest prestigieuze bezoekers te laten trekken. Strijdt tegen je tegenspeler door aan de hand van het leggen van stadstegels om zo je eigen tactische plan te spelen. 

3. Ticket to Ride Amsterdam

Wellicht ken je de Ticket to Ride bordspellen wel, maar de Amsterdamse versie? Dit jaar is de nieuwe versie Ticket to Ride Amsterdam uitgekomen en speelt het spel zich af in ons eigen Amsterdam in de 17eeeuw. Claim met miniatuurtreintjes en transportkaarten de beste handelsroutes en verzamel de meest bijzondere handelswaren van het spel.  

4. La Casa De Papel 

Heb jij La Casa De Papel ook zo gebingewatcht? Dan moet je het La Casa De Papel spel wel in huis halen. In dit gezelschapspel maak je twee teams, de inbrekers en de gijzelaars. Het team van de inbrekers heeft de taak om zo snel mogelijk bankbiljetten te drukken, maar de gijzelaars moeten dit kosten wat het kost tegenhouden. Een bloedstollend spel uiteraard in de sferen van de spannende serie. 

5. De Zoektocht naar El Dorado 

In dit nieuwe mysterieuze bordspel De Zoektocht naar El Dorado neem jij de rol aan van expeditieleider en start je een zoektocht in een geheimzinnige stad en jungle. Hier probeer je El Dorado te vinden. Door middel van tactisch kaarten te trekken en zo veel mogelijk punten te verzamelen, kan jij wellicht wel de eerste speler zijn die aankomt bij El Dorado en het goud wint. 

Lees ook: Zo kun je heel makkelijk valsspelen bij 30 Seconds