Zo kun je heel makkelijk valsspelen bij 30 Seconds

Vrije tijd door Chloe

Dit populaire bordspel is perfect om de lange dagen thuis door te komen met de familie. Vervelen gaat het immers nooit. Toch zijn het vaak dezelfde die winnen. Hoor jij vaak bij het verliezende team? Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Er is namelijk een hele makkelijke manier om vals te spelen bij 30 Seconds. Niet even eerlijk, maar voor een keer kan het wel. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Lees ook: De 6 leukste bordspellen voor twee personen

Tel foute antwoorden goed

Komt je teamgenoot maar niet op het goede antwoord maar roept hij of zij wel van alles? Roep dan gewoon ‘JA!’ en doe alsof het antwoord goed is, ook als het niet eens in de buurt komt. Tenslotte ben jij de enige die het kaartje kan lezen. Het andere team zal hier dus niet achter komen en jullie scoren toch een extra punt. 

Verzin zelf wat er op het kaartje staat

Als toch niemand ziet wat er op je kaartje staat kan je dit op nog een manier in je voordeel gebruiken. Krijgen jullie steeds begrippen of namen waar je niets vanaf weet? Verzin dan gewoon zelf iets. Bedenk dan wel iets waarvan je weet dat je teamgenoot hier ook verstand van heeft en de punten stromen binnen.

2 keer gooien

Heb je weer 2 gegooid en let het andere team niet op? Gooi dan snel nog een keer. Met wat mazzel valt de dobbelsteen nu op 1 of zelfs op 0. Wees wel voorzichtig en rol zo stil mogelijk. De tegenpartij let dan wel niet op, maar ze horen het misschien wel.

Pionnen verschuiven

Dit spel gaat vaak gepaard met een borrel, en laat dat nou precies handig zijn voor deze truc. Als de tegenpartij aan het kibbelen is over de vorige ronde is dat het perfecte moment om je pionnetje één (of twee) stappen vooruit te schuiven. En als ze al een paar borrels op hebben kan je ook proberen hun pionnetje een stap naar achteren te schuiven. Waarschijnlijk zijn de zo druk met de kaartjes dat niemand het door heeft.

Shop 30 seconds en andere spellen

 

30 seconds spel