Zo zien de 4 nieuwe modellen van iPhone 12 eruit!

Vrije tijd door Laura

Naast de persconferentie met de aangescherpte coronamaatregelen, was er dinsdag om zeven uur 's avonds nog een belangrijke 'persco'. Namelijk die van Apple. Het bedrijf onthulde maar liefst vier nieuwe iPhone-modellen.

iphone 12

Lees ook: Versla Voldemort in deze Harry Potter-escape room

Vier modellen

De afgelopen weken werden de nieuwe Watch Series 6 en iPad 2020 onthult. Als kers op de taart lichtte Apple eindelijk een tipje een van sluier op over de iPhone 12. In de persconferentie werden maar liefst vier varianten bekend gemaakt, waaronder een mini-versie. De smartphone komt in vijf frisse kleurtjes: blauw, rood, mintgroen, zwart en wit.

Wat is nieuw?

De nieuwe iPhones zijn uitgerust met 5G (of course) en A14 Bionic, dat is de snelste chip in een smartphone. Verder is het scherm groter en beter dan zijn voorgangers. Ook heel fijn is het Ceramic Shield, wat je precious telefoon vier keer beter beschermd bij een val. 

Geen oplader

Dat is even wennen: bij de iPhone 12 krijg je geen adapter en ook geen oordopjes. Daar is goed over nagedacht. De meeste mensen hebben al een oplader en oordoppen. Daarnaast is de doos kleiner, waar uiteindelijk het milieu van profiteert. In dezelfde ruimte passen er bij transport namelijk 70  procent meer iPhones.

Hebben, hebben, hebben? Nog heel even geduld. Vanaf 23 oktober kan de iPhone 12 of 12 Pro van jou zijn. De 12 Mini en 12 Pro Max komen iets later uit: 13 november.

 

Lees ook: 5 x de meest nuttige Siri hacks