Alles wat je kunt verwachten over Apple's iPhone 13

Lifestyle door Michelle

Apple producten maken het leven een stuk makkelijker, dat geven we toe. We zijn er eigenlijk gewoon verslaafd aan! Herkenbaar? Dan ben je waarschijnlijk ook super benieuwd naar Apple's iPhone 13! Het lijkt erop dat het nieuwe model in het najaar van 2021 uitkomt. En dit is wat je erover moet weten.

De iPhone 13: wat kunnen we allemaal verwachten

Pas een jaar geleden verscheen de iPhone 12, maar de geruchten over een nieuwe versie draaien alweer op volle toeren. Wat voor camera’s krijgt de iPhone 13, hoe ziet hij eruit (vooral of er weer net zulke fijne kleuren komen als bij de iPhone 12) en wanneer kunnen we ‘m verwachten? Ben jij hier ook benieuwd naar, dan ben je bij ons goed. Wij hebben namelijk een handig overzichtje gemaakt over alle geruchten die er overal te lezen zijn. Dan weet jij straks precies voor welke nieuwe telefoon jij wil gaan als je je abonnement mag verlengen bijvoorbeeld.

Iphone 13: welke modellen komen eraan?

Helemaal zeker weten we het nog niet, maar het is duidelijk dat Apple dit jaar weer vier modellen uitbrengt. Er komt waarschijnlijk net zoals vorig jaar een mini versie met een scherm van 5.4 inch, een iPhone 13 van 6.1 inch, iPhone 13 Pro van hetzelfde formaat en een iPhone 13 Pro Max van 6.7 inch. Als deze geruchten kloppen, zijn de formaten precies hetzelfde als de voorgaande serie uit 2020. Mocht je nu een mini iPhone willen hebben, dan is dit jaar je laatste kans. Hij verdwijnt waarschijnlijk uit het aanbod van Apple. Dit in verband met tegenvallende verkoopcijfers. Jammer, als je het ons vraagt. 

Zo gaat de iPhone 13 eruit zien

De verwachting is dat we dit jaar hetzelfde type beeldscherm krijgen voor de iPhone 13: een OLED-scherm in alle varianten. Een verandering in het design is de notch, oftewel de inkeping bovenin het scherm voor de selfiecamera en sensoren. Dit jaar zou de notch volgens de kenners een stuk kleiner worden. Over de kleuren weten we nog niet zoveel. Het gerucht gaat dat er een brons-oranje kleur uitkomt van de iPhone 13. Ook zou de nieuwste iPhone 13 in een donkere kleur, tegen zwart aan, uitkomen. Wij zijn hier ontzettend benieuwd naar, dat staat vast. 

iPhone 13: always on display

Een scherm dat altijd aan staat, ook als het beeldscherm vergrendeld is. De kans bestaat dat de iPhone 13 van deze functionaliteit voorzien. Informatie zoals de tijd en recente notificaties heb je hiermee nog sneller binnen handbereik. We kennen een always-on-modus al van de Apple Watch. Verder zijn er geruchten over een supersnelle beeldverversingssnelheid van 120 Hz. Hierdoor scroll je soepeler door je content heen en ook kan je er fijn mee gamen, mocht je dit willen. De iPhone 12 heeft een verversingssnelheid van 60 Hz, dat is dus een flinke verbetering ten opzichte van haar voorganger. 

iPhone 13: cameraverbeteringen

Elk jaar weer doet Apple haar best om de camera's nóg beter te maken. Het vermoeden is sterk dat dit ook dit jaar weer lukt. De beeldstabilisatie die ook in de iPhone 12 Pro Max zit, wordt waarschijnlijk naar meer toestellen gebracht. De sensor verschuift bij deze stabilisatie, waardoor de lens fysiek meebeweegt bij het filmen en fotograferen. Ook lijkt het erop dat de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max grotere lenzen krijgen. Dit is te zien op gelekte dummies van deze modellen. De cameraset zou zelfs meer dan de helft van de breedte van de achterkant in beslag nemen.

Hoe sterk wordt de batterij van de iPhone 13?

De batterij van de iPhone 13 Pro Max, de grootste en duurste variant, krijgt de grootste en sterkste batterij. Of de telefoons ook echt langer meegaan dan de vorige edities, is nog maar de vraag, omdat sommige nieuwe functies meer vragen van de batterij. Een beter beeldscherm bijvoorbeeld. 

iPhone 13: wat gaat hij kosten?

Natuurlijk wil je ook graag weten welk prijskaartje de nieuwe iPhone 13-serie krijgt. Ook dit blijft nog een raadsel tot de officiële release van Apple. Zeker is het nog niet, maar zoals ieder jaar wordt er wel al veel gesproken over de prijs. En ja, zo'n kwalitatief goede telefoon als de iPhone 13, daar hangt een prijskaartje aan. De iPhone 13 mini zal rond de € 810,- kosten, terwijl de iPhone 13 voor ongeveer € 910,- te koop zal zijn. Wil je voor de iPhone 13 Pro gaan? Verwacht dan een prijs rond de € 1160,-. Met de Pro Max ben je waarschijnlijk ongeveer € 1260,- kwijt. 

Wanneer komt de iPhone 13 uit?

De iPhone 12-serie die vorig jaar werd aangekondigd, werd voor het eerst in jaren in oktober aangekondigd. Een maand later dan voorheen, door de vertraging die werd opgelopen door de coronacrisis. Dat de iPhone 13 in september 2021 gaat verschijnen lijkt vrij zeker. Meestal verschijnen nieuwe iPhone modellen in het najaar. Apple geeft er altijd een hele presentatie over! Volgens de geruchten kunnen we de presentatie rond 14 september verwachten en de release rond 24 september. Nog eventjes geduld dus.