Alles wat je wil weten over de Samsung Galaxy Fold 3

Lifestyle door Michelle

Een telefoon is een hele belangrijke keuze in je leven. Je moet er immers minimaal de komende twee jaar mee doen. Ben jij een Samsung Galaxy fan, maar weet je nog niet zeker wat je kunt verwachten van het nieuwste model? Dan ben je bij ons goed, want wij vertellen je vandaag alles over de Samsung Galaxy Fold 3

De Galaxy Note-serie van Samsung is perfect als jij het prettig vindt om echt alles met je telefoon te doen. Deze smartphone heeft een super groot en scherp beeldscherm, waardoor 'ie overal voor inzetbaar is. Het is eigenlijk een soort tablet en telefoon in één. Ben jij een Galaxy Note-fanaat, dan wacht je misschien wel met smart op de nieuwe versie van deze telefoon. Of misschien heb je een andere telefoon en lijkt dit model je wel wat. Sowieso praten wij je bij over de mogelijkheden. Normaal gesproken komt de fabrikant elk najaar wel met een nieuwe variant van deze praktische en handige Galaxy Note-serie, maar dit jaar pakken ze het anders aan. Volgens de experts gaat er namelijk helemaal geen nieuwe Note 21 komen. Volgens Ice Universe, een website die altijd alles weet over de laatste Samsung-geruchten, doet Samsung het dit keer anders dan anders. Wat we wel kunnen verwachten? Er wordt veel gesproken over de komst van nieuwe vouwbare Samsungs; een opvolger voor de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold 2. Een nieuwe Note komt in ieder geval niet meer op de markt. We weten helaas niet waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Wat we inmiddels wel vrijwel zeker weten is dat op 11 augustus 2021 de Samsung Galaxy Fold 3 verschijnt. Twijfel je erover of deze telefoon iets voor jou is? Wij zetten alles wat je wil weten over de Samsung Galaxy Fold 3 voor je op een rijtje, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken of dit model jouw volgende telefoon wordt.

1. De camera is Samsung's beste werk tot nu toe.
De drie camera’s achterop de Samsung Galaxy Fold 3 moeten zorgen voor de best mogelijke foto's. Hiervoor hebben de makers drie sensoren van 12 megapixels ingebouwd. Het gaat om een groothoeklens, een ultragroothoeklens en een telelens waarmee je twee keer optisch kan zoomen, zónder kwaliteitsverlies. De perfecte tools dus als je los wil gaan met het maken van mooie foto's.

2. Het is de beste selfiecamera tot nu toe
Samsung heeft dus dit keer heel veel aandacht besteed aan de camera van deze nieuwe Galaxy telefoon en dat is fijn voor als jij graag selfies maakt. Die kans zit er natuurlijk sowieso in. De selfiecamera zit namelijk in het beeldscherm, waardoor hij tot 40% meer licht doorlaat voor heldere foto’s en meer details. De frontcamera is hiermee dus beter dan ooit, waardoor je nog mooiere foto's van jezelf kan maken.

3. Je kunt ook 's avonds de meest scherpe en mooie foto's maken
Als jij heel veel in de weer bent met foto's en video's maken, heb je een telefoon nodig die bij jouw leven past en ook 's avonds mooie foto's maakt. Want eerlijk is eerlijk: als het licht is maakt zo'n beetje iedere telefoon een mooie foto. Een telefoon is pas écht goed als hij ook 's avonds inzetbaar is voor het vastleggen van spontane momenten. Met de Samsung Galaxy Fold 3 hoef je je hiervoor geen zorgen te maken.

4. Bewerkingsapps heb je niet nodig met deze telefoon
Met de Samsung Galaxy Fold 3 op zak heb je eigenlijk nog nauwelijks bewerkingsapps nodig voor je los kunt met het perfectioneren van je Instagram feed of andere mooie foto collecties. Er zitten namelijk een aantal handige apps ingebouwd die je direct kunt gebruiken. Scheelt je weer gedoe met het installeren van andere apps. Handig, als je het ons vraagt. 

5. De fysieke knoppen op de Samsung Galaxy Fold 3 worden vervangen door gebarenbediening
Dit punt is nog niet helemaal zeker, maar het sterke vermoeden is wel dat Samsung ervoor gaat zorgden dat door simpele veeg- en tikbewegingen je het toestel kan bedienen. Je kan dan zelf precies instellen hoe je dit wil hebben. Over het leven nóg makkelijker maken gesproken. 

6. Het scherm van de Samsung Galaxy Fold 3 gaat naar maar liefst 6,2 inch
Niet alleen kan je met de camera dus geweldige lichte foto's schieten, ook krijgt de telefoon een langwerpig en smal 6.2 inch scherm. Als je hier niet op je gemakje eindeloos op Insta kunt scrollen of katten video's kunt kijken, weten wij het ook niet meer. Ruimte genoeg om op je gemakje los te kunnen gaan met al dat entertainment.

7. Een spatwaterdicht scherm 
Last but not least wijst alles erop dat deze nieuwe variant van Samsung spatwaterdicht wordt. Dankzij de toevoeging van sterk Ultra Thin Glass moet het ook een optie gaan zijn om de Z Fold 3 met S Pen te bedienen. Perfect dus als je toch erg gehecht was aan de Samsung Galaxy Note. Zo heb je van allebei de werelden het beste bij elkaar, toch?

Wanneer kunnen we de Samsung Galaxy Fold 3 verwachten?
Wanneer we dit nieuwste exemplaar kunnen verwachten is nog niet bekend. De experts denken dat dit halverwege augustus is! Uiteraard laten wij weten wanneer er meer bekend is.