Zo vind je altijd je iPhone terug (zelfs als hij is uitgevallen)!

Vrije tijd door Jennifer

Ben jij zo’n sloddervos die altijd op zoek is naar haar spullen? Nou, mocht je een nieuwe iPhone hebben, dan heb je geluk (sorry, Android-gebruikers)! Met de nieuwste iPhones kun je je telefoon zelfs terugvinden, ook al staat hij uit. Hoe ideaal is dat? Good job(s), Steve.

iphone terugvinden find my phone app ultra wideband tech

Lees ook: 11 iPhone geheimen die je nog niet kende

Find My Phone app

Als je gebruikmaakt van een iPhone, dan ken je de Find My Phone-app waarschijnlijk wel. Dit is geen nieuwe app, maar sinds kort heeft de app wél een nieuwe functie. Al gaat het dus om een nieuwe functie bij de volgende versies: iPhone 11 (Pro, Pro Max), iPhone 12 (Mini, Pro, Pro Max) en iPhone 13 (Mini, Pro, Pro Max). Heb je een van deze iPhones? Mazzelaar! Zelfs als je telefoon is uitgevallen, vind je deze nog steeds terug. Al heb je wel een vriend(in) of kennis nodig, die toevallig in de buurt is van jouw telefoon mét een andere iPhone.

iPhone voor sloddervos

Met de Find My Phone app kun je je telefoon terugzoeken op een landkaart. Als je met je iPhone in de buurt bent geweest van een andere iPhone, dan verschijnt jouw iPhone ook op de Find My Phone kaart van diegene. De andere iPhones ‘pingen’ jouw iPhone naar Apples Find My Phone-netwerk. Wel alleen als je telefoon vrij ligt, dus bijvoorbeeld niet verstopt onder een hoop kussens. Dankzij de nieuwe Ultra Wideband techniek blijft je telefoon altijd te zien, zelfs als hij uit staat.

iPhone ping

Wanneer je op zoekt bent naar iemands iPhone, dan kun je dus kijken op de kaart in jouw eigen Find My Phone-app. Zie je de vermiste telefoon? Klik dan op de telefoon. De vermiste iPhone wordt nu geforceerd om een geluidje te maken, ook al staat ‘ie op stil. 

Hoe zet je je iPhone op de kaart?

Wil je er zeker van zijn, dat jouw iPhone (of ieder ander Appletoestel) altijd wordt getraceerd? Open dan nu direct je instellingenapp. Tik vervolgens bovenin op jouw account en daarna op ‘Zoek mijn’. Hier kun je door naar ‘Zoek mijn iPhone’, waar je verschillende schakelaars ziet. Zorg ervoor dat alle schakelaars aanstaan en dan vooral die bij ‘stuur laatste locatie’. Dit is namelijk de optie, die ervoor zorgt dat jouw telefoon altijd wordt gevonden. Geen zorgen meer over die lege batterij!

Lees ook: Wow! Deze nieuwe knop van de iPhone heb je nog niet ontdekt