Wow! Deze nieuwe knop van de iPhone heb je nog niet ontdekt

Media door Jeanine

iOS 14 is inmiddels alweer een maand uit. Vooral de widgets kregen veel aandacht, waarmee je je scherm naar eigen smaak kan invullen. Wat blijkt: we hebben nog niet alle nieuwe snufjes ontdekt! Ben jij ook iemand die de update gewoon installeert en er verder niet zoveel mee doet? Dan heb je vast en zeker deze nieuwe knop gemist.Lees ook: Hoe leuk! 'Echte Gooische Meisjes' komt terug met originele cast

Tikken

Huh, een nieuwe knop? Jazeker! Met twee of drie tikjes op de achterkant kun jij je scherm vergrendelen, Siri openen of een meditatie starten. De functie is vooral toegevoegd om het gebruik van de iPhone makkelijker te maken voor slechtzienden. Hele goede update als je het ons vraagt! Door de update te installeren, wordt de nieuwe functie automatisch aan je telefoon toegevoegd. Je kunt de acties gebruiken die Apple voorstelt, maar via de app ‘Opdrachten’ kun je ook zelf een actie toevoegen.  

Zo gebruik je 'm

 1. Open ‘Instellingen’.
 2. Ga naar ‘Toegankelijkheid’.
 3. Ga naar ‘Aanraken’.
 4. Scroll naar beneden en ga naar ‘Tik op achterkant’.
 5. Kies een actie voor ‘Dubbel tikken’ en ‘Driemaal tikken’.

Eigen actie toevoegen

Wil je met twee tikjes naar je muziekapp? Of vind je het handiger om met drie tikjes je camera te openen? Dat kun je via de app Opdrachten instellen. Deze app is automatisch geïnstalleerd bij het downloaden van iOS 14.

 1. Open ‘Opdrachten’.
 2. Ga naar het plusje rechts bovenin.
 3. Druk op ‘Voeg een taak toe’.
 4. Zoek de taak die je wilt toevoegen en kies de actie die je wilt uitvoeren.
 5. Voeg een naam toe en druk op ‘gereed’.
 6. Ga vervolgens weer naar ‘Tik op achterkant’ onder de instellingen en voeg de actie toe.
 7. Klaar!

Lees ook: Zeg deze 20 dingen tegen Siri en krijg een hilarisch antwoord terug