Sinterklaas spel: de 10 leukste spellen voor pakjesavond

Vrije tijd door Chloe

Voor je het weet is weer zo ver. Op 5 december zet Sinterklaas weer een grote zak cadeaus bij iedereen voor de deur. Natuurlijk kan je meteen als een gek alle pakjes openmaken, maar het is nóg leuker om een Sinterklaas spel te doen. Wil je wat anders dan wéér dobbelen? Hieronder hebben wij de 10 leukste spellen voor Sinterklaasavond verzameld.

Lees ook: Originele Sinterklaas surprise: 16 leuke en grappige ideeën

Sinterklaas spel: Sinterklaasbingo

Met dit spel ben je wel een tijdje zoet. Koop een ouderwets bingo apparaat of zoek op internet een online bingomolen. Heb jij het getal op je kaartje dat wordt opgenoemd? Dan streep je deze af. Dit kan gewoon met een pen, maar het is ook leuk om er bijvoorbeeld een pepernoot op te leggen. Bij een volle rij mag je graaien in de zak van Sinterklaas. Ben jij de eerste die zijn kaart helemaal vol heeft? Bingo! Dan mag je een extra cadeautje pakken.

Sinterklaasspel: Ballon prikken

Geen zin om uren bezig te zijn met een Sinterklaas spelletje? Met dit spel ben je zo klaar, maar het maakt het uitpakken van de pakjes toch bijzonder. Koop een aantal ballonnen stop in iedere ballon een naam. Iedereen mag om de beurt een ballon lekprikken. Staat jouw naam op het briefje? Dan mag jij een cadeautje uitpakken. 

Sinterklaas spel: 30 Seconds 

Het ideale gezelschapsspel. Je kunt het 30 Seconds bordspel of de app gebruiken, maar hoe leuk is het om je custom spel te maken. Maak teams en beschrijf de woorden op het kaartje. Je teamgenoten hebben 30 seconden de tijd om te raden wat het woord is. Hoeveel je je er als team goed raadt, bepaalt hoeveel cadeaus jullie mogen pakken. Laat die hersenen maar kraken!

Sinterklaas spel: Wie zoet is krijgt lekkers

Er moet natuurlijk ook gegeten worden op Sinterklaasavond. Verzamel zo veel mogelijk lekkers. Proef één voor één blind een hapje. Als je kan raden wat het is dan mag je een cadeautje uitkiezen. Eet smakelijk!

Sinterklaas spel: De Sinterklaasquiz

Hoeveel weet jij over onze goedheiligman? Test het in een sinterklaasquiz. Heb jij de vraag als eerste goed? Dan mag jij een cadeautje pakken.

Sinterklaas spel: Jenga

Schrijf de Jenga-toren vol met opdrachten uit het bekende Sinterklaas dobbelspel. Bijvoorbeeld: ‘Geef een pakje aan de buurman rechts van je’. Je kan ook zelf iets verzinnen. Pak om de beurt een steen uit de toren en voer de opdracht uit. Valt de toren om? Dan moet je een cadeautje weggeven.

Sinterklaas spel: Opdrachtenspel

Op ieder pakje zit een briefje met een opdracht. Het pakje mag niet worden opengemaakt zonder dat de opdracht is uitgevoerd. Bijvoorbeeld: ‘Lees je laatste drie WhatsApp-berichtjes hardop voor’. Wees creatief. Hoe gekker hoe leuker!

Sinterklaas spel: Beer pong

Een grote tafel, een pingpongbal en de bekende red cups is alles wat je nodig hebt voor dit spel. Vul de bekers met bier of een ander lekker drankje en het spel kan beginnen. Ben jij de eerste die in iedere beker van je tegenstander de bal hebt kunnen stuiteren? Dan ben jij de winnaar en mag je een cadeautje uitkiezen. Wanneer de bal in één van jouw bekers valt moet je 'm leegdrinken. In dit spel zijn dus eigenlijk geen verliezers.

Sinterklaas spel: Kruidnoot sjoelen

Heb jij nog ergens een ouderwets sjoelbord liggen? In plaats van sjoelstenen gebruik je kruidnoten (met deze zak van 3 kilo heb je vast genoeg). Wie de meeste punten scoort krijgt een pakje. Let’s go!

Sinterklaas spel: Sinterpaasavond

In plaats van eieren verstoppen zoals bij Pasen, verstop je nu de cadeautjes. Het is leuk om wat kleinere cadeaus te kopen, zodat het nog moeilijker is om te vinden. Doe je best, want wie het vindt die mag het houden!

sinterklaasspel

Lees ook: Surprise maken in 2019: de leukste ideeën