Je hond of kat verkleden met Halloween? Dit zijn de leukste DIY kostuums voor je huisdier

Vrije tijd door Maya Luz

Halloween komt steeds dichterbij. Misschien heb je voor jezelf al een geniaal kostuum bedacht en ligt deze klaar om gedragen te worden. En Halloween is het leukste als iedereen meedoet! Dus waarom zouden we onze huisdieren buitensluiten? Dit zijn de leukste Halloween kostuums voor jouw hond of kat die je zelf kunt maken.

Lees ook: Een neppe wond maken met make-up: zo doe je het

Spook

Heb jij nog een oud laken liggen? Dan kun je deze gemakkelijk gebruiken voor een spookachtig kostuum voor je huisdier, letterlijk! Hiervoor hoef je enkel drie gaten in het laken te maken voor de ogen en de snuit van je beestje. Heb je een klein hondje of een kat? Dan kun je dit kostuum ook maken met een kussensloop!

Spin

Heb jij een zwarte hond of kat? Tover ze dan om tot spin voor Halloween. Hiervoor kun je zwart chenilledraad gebruiken. Maak van het draad een hesje waar de voorpoten van je trouwe viervoeter doorheen passen en bevestig vervolgens de poten van de spin hieraan. Hopelijk laten ze geen spinnenwebben achter in je huis!

Martini

Onze huisdieren zijn nou niet bepaald dol op het moeten dragen van een kap als ze net bij de dierenarts vandaan komen. Maar voor Halloween kunnen we deze kap omtoveren tot een hilarisch kostuum! Je kunt de kap namelijk veranderen in een martiniglas! Om dit kostuum te DIY'en, hoef je enkel een lang stokje aan de kap vast te plakken waar je vervolgens een aantal groene balletjes aan rijgt. Dit zijn dan de olijven. 

Harry Potter

Voor alle honden die dolgraag achter stokken aanrennen, is er het Harry Potter kostuum! Hiervoor heb je enkel een ronde bril (zonder glazen) en een sjaal nodig. De stok waar jouw hond trots mee rondloopt dient dan als de toverstaf. Simpel, maar alsnog erg magisch.

Demogorgon van Stranger Things

Tot slot, voor alle Stranger Things fans, kun je ervoor kiezen om je huisdier te veranderen in een demogorgon. Dit kostuum kun je gemakkelijk zelf maken met karton en viltpapier. Perfect voor wanneer jouw huisdier zich graag gedraagt als een klein monstertje in huis. Erg toepasselijk en actueel!

Lees ook: Dit zijn de leukste manieren om Halloween te vieren in 2022