Een neppe wond maken met make-up: zo doe je het

Make-up door Maya Luz

Nog even en dan is het weer Halloween! Sommige mensen kiezen voor deze feestdag met een sexy kostuum, anderen voor iets grappigs, maar je kunt ook gaan voor iets engs! En wat mag er bij een angstaanjagend kostuum niet ontbreken? Bloed natuurlijk! Dit is hoe jij een neppe wond kan maken met make-up.

Lees ook: Dit zijn de leukste manieren om Halloween te vieren in 2022

Voorbereiding en benodigdheden

Voordat je aan de slag kunt zijn er een aantal dingen om eerst bij stil te staan. Je kunt namelijk niet zomaar met make-up een wond maken, daar heb je specifieke producten voor nodig. Ten eerste heb je vloeibare latex nodig. Dit is wat make-up artiesten gebruiken voor film en theater om nepwonden te maken. Gelukkig kan je dit product vinden voor een budgetproof prijsje. Deze vloeibare latex van Makeup Revolution is bijvoorbeeld erg fijn. Verder heb je tissues nodig, wegwerp make-up sponsjes en last but not least: nepbloed! Net als voor de latex kan je ook hiervoor bij Makeup Revolution terecht. Voor de rest van het proces kun je gebruik maken van je eigen make-up producten. Je zult tenminste foundation en oogschaduw nodig hebben.

Als je eenmaal al je producten hebt verzameld is het tijd om te bepalen wat voor wond je gaat maken en waar deze komt. Dit hangt natuurlijk volledig af van de rest van je kostuum. Met deze techniek kun je het beste snijwonden en schotwonden maken. 

De wond maken

  1.  Zodra je een plekje hebt uitgekozen voor de wond, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plek goed schoon is. Breng geen primer of huidverzorging aan op de plek waar de wond gaat komen, aangezien dit ervoor kan zorgen dat het minder goed aan je huid blijft plakken. Houd er daarnaast rekening mee dat vloeibare latex erg sterk is en dus bij het verwijderen eventuele haartjes mee kan trekken. Pas dus goed op wanneer je wonden gaat maken in de buurt van je haarlijn of je wenkbrauwen. 
  2. Breng met een sponsje een dunne laag latex aan op de plek waar de wond moet komen. Pak vervolgens een tissue en scheur deze zodat deze precies op de plek past waar je latex hebt aangebracht. Je hoeft hiervoor maar één enkel laagje van de tissue te gebruiken, trek dus de laagjes van het papier uit elkaar totdat je een enkele laag overhoudt. Dit stukje tissue plak je vervolgens op de latex terwijl dit nog nat is.
  3. Vervolgens is het erg belangrijk om de latex volledig te laten drogen voordat je nog een laag aanbrengt. Je kunt dit proces versnellen door het te drogen met een föhn, of je kunt terwijl je wacht, aan de slag met de rest van je make-up. Zodra de latex helemaal droog is kun je nog een laagje aanbrengen en opnieuw een stukje tissue erop plakken.
  4. Breng vervolgens zo veel laagjes aan als je wil. Hoe meer laagjes je gebruikt, hoe dikker de wond wordt. Dus als je gaat voor een wat diepere wond is een grotere hoeveelheid laagjes aan te raden. Voor een dunnere wond kun je gaan voor bijvoorbeeld drie laagjes.
  5. Zodra je jouw laatste laagje met tissue hebt laten drogen kun je nog een laatste laag latex aanbrengen als een soort top coat. Zodra alles droog is zul je merken dat de latex doorzichtig is geworden.
  6. Wanneer de latex droog is kun je foundation aanbrengen op de latex. Vervaag het product ook om de latex heen zodat alles mooi samensmelt. Gebruik hiervoor bij voorkeur geen foundation op oliebasis aangezien dit ervoor kan zorgen dat de latex loslaat. Poeder de foundation achteraf af zodat deze goed blijft zitten.
  7. Nu kun je voorzichtig je wond openknippen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een klein nagelschaartje. Wees hier erg voorzichtig mee, je wil natuurlijk niet in je huid knippen!
  8. Vervolgens kun je de huid die nu zichtbaar is in de wond gaan inkleuren. Hiervoor kun je een diepe rode kleur gebruiken of zwart, afhankelijk van hoeveel huid je ziet. Pak hierbij ook goed de latex mee zodat je die niet meer kunt zien. Voor het inkleuren van de wond kun je poederoogschaduw of crème producten gebruiken. Zorg er vooral voor dat je geen huid meer ziet.
  9. Dan is het nu tijd om los te gaan met het bloed! Breng het meeste bloed aan in de wond en op de flapjes huid die je hebt gemaakt met de latex. Verder is de hoeveelheid bloed die je gebruikt helemaal aan jou. Je kunt bloedspetters maken of bloed uit de wond laten druipen. Wees vooral lekker creatief! Happy Halloween!

Lees ook: Halloween vieren met je partner? Dit zijn de leukste kostuums voor stelletjes