Kids from hell: 5 kinderen uit horrorfilms toen en nu

Media door Marleen_S

Ooit een kinderwens gehad? Dan kun je sommige horrorfilms maar beter mijden. Want de behekste en psychopathische kinderen die erin loslopen, jagen je de stuipen op het lijf. Gelukkig zijn ze in hun puberteit goed opgedroogd.


Samara Morgan - The Ring
Even kennismaken:

We beginnen met griezelen bij deze jongedame, genaamd Samara Morgan. Door haar adoptievader werd ze opgesloten op een klein kamertje en vervolgens werd ze door haar moeder in een put gegooid en voor dood achtergelaten. Om wraak te nemen op zo'n beetje alles en iedereen staat de dood van Samara op tape. Je bekijkt het verhaal door haar ogen, maar eenmaal getuige van het tafereel wacht je binnen zeven dagen een pijnlijke dood. En Samara herself komt je halen.
'Huilen van de horror'-moment: The Ring houdt je 115 minuten in zijn greep, maar pas echt janken wordt het als Samara uit de put waar ze ooit als kind in is gegooid, naar je toe kruipt. Vervolgens komt ze dichterbij en dichterbij tot het moment dat ze gewoon uit de televisie komt. Voor de horrorfans, bekijk het fragment hier
In het echt: Onze zwartharige Barbie heet in het echte leven Daveigh Chase. Deze actrice werd dankzij The Ring in één klap populair in filmland. Verder staan er op haar cv voornamelijk bijrollen in films en series zoals CSI, Charmed en Sabrina the Teenage Witch. Gek genoeg allemaal wel in het spooky genre. Esther - Orphan
Even kennismaken:

Esther is een vreemd 9-jarig meisje dat uit een weeshuis uit een ver Oostblokland komt. Ze krijgt de liefste adoptieouders die je je kunt wensen, maar er klopt iets niet. Terwijl ze probeert de kinderen van het stel eigenhandig te vermoorden, de moeder de schuld geeft en tot slot ook nog de vader verleidt, wordt het ineens duidelijk: deze puberpsychopaat is helemaal geen kind. Maar wat is ze dan wel?
'Huilen van de horror'-moment: De film Orphan heeft meerdere scènes waardoor je op het puntje van je stoel zit, maar je zit pas echt te gruwelen als Esther het boomhuis in de fik steekt met de zoon van het stel er nog in. Of het moment wanneer haar geheim wordt onthuld. Want vanaf dat moment is het pas echt menens. Bekijk de scène hier
In het echt: De persoon achter Esther heet eigenlijk Isabelle Fuhrman. Haar accent dat je in de film hoort is niet geoefend, deze jongedame komt echt uit de Sovjet-Unie. De enige echte Leonardo DiCaprio strikte haar voor zijn film en een paar rolletjes later, in onder andere reclames voor Pizza Hut, kreeg ze een andere bijrol in de kaskraker The Hunger GamesRegan MacNeil - The Excorcist
Even kennismaken: The Excorcist

is de moeder van de horrorfilms en gaat al heel wat jaartjes mee. Regan MacNeil is een heel normaal meisje dat ook een heel normaal leven leidt. Totdat er in huis vreemde dingen gebeuren en Regan zich ook heel raar gaat gedragen. Langzaam wordt duidelijk dat ze bezeten is en haar moeder schakelt een pater in om de demon in haar uit te drijven. Met alle gevolgen van dien.
'Huilen van de horror'-moment: Hét moment waar je natuurlijk in deze film op wacht, is wanneer de demon in Regan wordt uitgedreven. Toch spelen zich daarvoor ook enkele zieke scènes af. Waaronder dit moment waarop Regan op zichzelf losgaat met een mes terwijl ze euhm, aan het masturberen was. 
In het echt: Linda Blair, de actrice die schuilgaat achter dit monsterlijk kind, was eerst model voordat ze met acteren begon. Je zou het misschien niet zeggen als je de film ziet, maar ze heeft een voorliefde voor paarden. Na haar grandioze rol in The Excorcist verscheen ze ook in deel twee en drie van de filmreeks.


Kyra Collins - The Sixth Sense
Even kennismaken:

'I see dead people'. Nee, daar word je als moeder zijnde niet erg vrolijk van als je zoon dit tegen je zegt. Het arme jongetje wordt geplaagd door geesten die in vlees en bloed - zo lijkt het - aan hem verschijnen. Dat alleen al vindt hij niet leuk, maar hij moet ook opdrachten van diezelfde geesten uitvoeren. Onder andere van Kyra Collins, het geestenmeisje dat vanonder een ziekenhuisbed aan hem verschijnt. 
'Huilen van de horror'-moment: Ook al speelt Kyra niet een erg grote rol in de film, het moment waarop ze 'kennismaakt' met het jongetje en hem een boek geeft, zorgt er wel voor dat je voortaan tien keer onder je bed kijkt voordat je gaat slapen. Benieuwd? Vanaf minuut 1:27 kun je haar spotten in deze trailer.
In het echt: Mischa Barton ken je van de hitserie The O.C., maar ze maakte al veel eerder haar debuut in de wereld van films in The Sixth Sense. Zo is eigenlijk het balletje voor haar gaan rollen. Nou, tegenwoordig ziet ze er een stuk beter uit dan haar spooky personage.The Twinsisters - The Shining
Even kennismaken:

Nog een horrorfilm uit de oude doos, maar daarom niet minder eng. Integendeel. Niet alleen is Jack Nicholson in deze film angstaanjagend als huisbewaarder slash schrijver, de tweelingzusjes die hij telkens in de gang ziet ronddwalen vlakbij kamer 237 laten hem in zijn broek schijten van angst. En daar heeft hij alle reden toe, want de tweelingzusjes zijn jaren geleden door hun vader in hetzelfde hotel vermoord. En mede dankzij de tweeling wordt de huisbewaarder krankzinnig en wil hij zijn gezin op dezelfde wijze om het leven brengen als de meisjes. Met. Een. Bijl.
'Huilen van de horror'-moment: Daar kunnen we kort en krachtig over zijn, want dat is absoluut het moment dat de tweelingzusjes uit het niets in een verlaten gang in het hotel staan. Zie hier het fragment
In het echt: Lisa en Louise Burns zijn in het echt ook een tweeling - wel zo handig hè. Helaas bleef het voor de twee zusjes bij deze film en bleven ze daarna bewust uit de spotlights. Er is daarom ook weinig bekend over de dames. Behalve dat ze iedereen de stuipen op het lijf hebben gejaagd in The Shining.

Welk horrorkind wil jij niet onder je bed tegenkomen?