Terug in de tijd: 20 x snoepgoed dat je vroeger altijd at

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Geen macarons, roze geglazuurde cupcakes en schattige popcakes. Nee, toen sabbelden we op knetterlolly's en likten we urenlang aan de snoepschelp. Klein jeugdsentimentje: 20 soorten snoep van vroeger uit de jaren 80 en 90! 

Snoepring

Met de snoepdiamant om je vinger kon je pas echt pronken en was snoep - letterlijk - altijd binnen handbereik. De snoepdiamant bestond uit verschillende kleuren maar stiekem was rood toch echt je favoriet.

Knetterlolly

Je mond lekker laten knetteren met Pop Rocks. Even likken, dippen en en vervolgens - keer op keer - weer helemaal in extase zijn door de mierzoete smaak met tintelingen.

snoep_vroeger_2_knetterlolly

Chocoladesigaretten 

Toen roken nog cool was, kregen de kids een pakje chocoladesigaretten mee in hun rugzak. Naar school, gym en zelfs mee naar schoolzwemmen. Hoewel ze nog steeds te koop zijn, kun je het je anno 2020 niet voorstellen.

chocolade sigaretten

Dextrose lolly's

Dit waren met uitsteek je lievelingslolly's. O en het stokje wat achteraf overbleef gebruikte je als 'sigaret'. Je was de stoerste van allemaal!

lolly

Lees ook: Deze kinderboeken hebben we vroeger allemaal honderd keer gelezen

Tube kauwgom

In no time had je het hele tubetje kauwgom weggewerkt!

snoep vroeger tube kauwgom

Snoep lippenstift

Lekker je lippen stiften met dit plakkerige snoepgoed. Dat je lippen vervolgens op elkaar bleven plakken, mocht de pret dan ook niet drukken.

vroeger snoep lippenstift

Lange Jan

Hij was een beetje aan de taaie kant, maar dat maakte het juist leuk. Ook bleven ze zo lekker tussen je kiezen plakken.

lange jan

Snoephorloge

De harde snoepjes kon je van het elastiekje eten, maar dit deed je natuurlijk pas nadat je iedereen op de hoogte had gebracht van de exacte tijd! Het zusje: de snoepketting, was overigens net zo leuk.

snoep van vroeger horloge

Snoepschelp

Een paar uur likken en vreselijke tongkrampen later, was 'ie dan eindelijk op: de snoepschelp! Maar het was het helemaal waard, hoor.

snoep schelp

Pez

Ze waren verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en stripfiguren. Maakte je de bovenkant open, dan kwam er steeds weer een snoepje tevoorschijn. Waar we het over hebben? Over Pez natuurlijk!

pez snoep van vroeger

Redband Funrolls

Als je in de jaren 90 bent opgegroeid is de kans groot dat je zo'n mini-rolletje met snoepjes in je broodtrommel terugvond.

redband funrolls

Snoepfluitje

Fieeeuwt, fieeuwt! Speelgoed en snoep in één. Bestond er überhaupt iets leukers?

snoepfluitje

Jawbreaker

Van je gespaarde zakgeld kocht je (als het kon met regelmaat) een zakje Fireball Jawbreakers. Of deze hete kaneelbol lekker was? Absoluut niet. Té heet, maar wel heel cool!

jawbreaker snoep van vroeger

Big Baby Pop

Big Baby Pop, Biiiiig Baby Pop. Het reclamedeuntje ging niet meer uit je hoofd. Likken en dippen en dat een stuk of 50 keer herhalen. We konden er niet genoeg van krijgen.

snoep van vroeger big baby pop

Bubble Tape

De zoveelste kauwgomvariatie: Bubble Tape! En ook deze vonden we weer harstikke leuk (en lekker)!

snoep van vroeger bubble tape

Schuimblok

Lekker knabbelen en laten smelten op je tong. Heer-lijk! We aten er zoveel, dat we het dagelijks AVG'tje liever skipten.

snoep van vroeger schuimblok

Zoute rijen

Ken je deze nog? De lekkerste bewaarde je voor het laatst.

snoep van vroeger zoute rijen

Dummy's

Yesss, het was weer tijd voor een pakje Dummy's. Eén voor één eten of ze allemaal tegelijkertijd in je mond gieten?

snoep van vroeger dummys

Spice Girls lollies

Spice up your life! In de jaren 90 verslonden we alles wat met de Spice Girls te maken had. Je kon de snoepjeswinkel natuurlijk niet verlaten zonder een Spice Girls lolly.

spice girls lolly snoep vroeger

Als je écht cool was, had je de lolly microfoon! Een houder waar je je lollypop in kon bewaren. Met een knopje ging de microfoon 'open'.

spice girls

UFO's

Flying Ufo's! Zuur poeder omringd door een lekker laagje snoeppapier. Het smaakte stiekem nergens naar, toch was het geweldig leuk!

snoep van vroeger ufo's

 

Lees ook: Van Furby tot Penniemaat: dit waren de populaire gadgets uit de jaren 90