3x gezonde ijsjes die je makkelijk zelf kunt maken

Eten door Maya Luz

De zomer komt er weer aan! Dat betekent dat het tijd is voor ijsjes. Een ijsje is heerlijk om lekker mee af te koelen tijdens de warme zomerdagen. Jammer genoeg staat ijs nou niet per se bekend om het feit dat het erg gezond voor je is. Wil jij deze zomer zelf ijsjes maken die gezonder zijn dan ijs uit de supermarkt? Dit zijn onze favoriete recepten.

Lees ook: Zo kun je nog meer eten in een all-you-can-eat-restaurant

DIY Bananenijs

Voor dit recept heb je vier dingen nodig:

  1. Anderhalve bevroren banaan
  2. Twee schepjes proteïnepoeder (vanillesmaak is hier erg lekker)
  3. 50 milliliter melk (of havermelk als je het ijs vegan wil maken)
  4. Een blender

Om het ijs te maken kun je beginnen door de bevroren banaan in plakjes te snijden. Door dit te doen, zal het blenden van je ijs makkelijker gaan. Doe de plakjes banaan in je blender en voeg de overige twee ingrediënten toe. Blend het mengsel vervolgens totdat het helemaal glad is en geen stukjes meer bevat. Doe je ijs nu in een bakje en zet dit een uurtje in de vriezer. Het ijs is nu wat harder geworden en heeft nu de structuur van schepijs! Genieten maar! Voor wat extra gezonde vetten kun je dit heerlijke ijs serveren met een lichte drizzle pindakaas, of doe eens gek en ga voor chocoladesaus!

DIY Aardbeienijs

Dit aardbeienijs lijkt erg op het vorige recept, maar gaat toch ietsje anders in zijn werk. Voor dit recept heb je opnieuw vier dingen nodig, namelijk:

  1. 200 gram bevroren aardbeien
  2. Een blikje kokosmelk
  3. Twee eetlepels vanille extract
  4. Een blender

Om dit ijs te maken kun je simpelweg al je ingrediënten in je blender doen en het mengsel blenden totdat het volledig glad is. Verplaats je ijs vervolgens naar een schaal en zet dit een uurtje in de vriezer zodat je ijs had kan worden. Met dit recept maak je het lekkerste en romigste ijs, en dat zonder zuivel! Je kunt dit heerlijke ijs serveren met een handje blauwe bessen om nog wat extra fruit toe te voegen aan je heerlijke gezonde ijs.

IJsthee waterijsjes

Ben jij dol op ijsthee maar mag het in de zomer van jou wel wat kouder? Maak er ijsjes van! Giet simpelweg je favoriete ijsthee in waterijsvormpjes of in wegwerpbekertjes. Om je ijsjes op te leuken kun je er fruit aan toevoegen. Onze favorieten zijn blauwe bessen, stukjes perzik of sinaassappel. Je kunt voor de liefhebbers van muntthee ook een paar blaadjes munt in je ijsjes doen. Als je behoefte hebt aan zoetigheid, kun je ook een beetje agavesiroop of honing door je ijsthee mengen. Giet het geheel in je vormpjes en zet deze 's nachts in de vriezer. Zo zorg je ervoor dat je in de ochtend heerlijke ijsjes klaar hebt liggen om van te genieten!

Lees ook: Weggooien of opeten: hoe zit het met houdbaarheidsdatums?