Zo kun je nog meer eten in een all-you-can-eat-restaurant

Eten door Mozhda

In all-you-can-eat-restaurants zijn we soms geneigd om als eerst zwaar of vettig eten te pakken. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet goed is? Op deze manier raak je namelijk snel vol. Zonde van al dat lekkers wat voor je neus ligt! Wil je toch weten hoe je meer dan normaal kan eten? Wij geven je de beste tips. Kom maar op met al dat voedsel!

1. Draag losse kleding

Haal die oude zwangerschapskleding of oversized kleding maar weer uit de kast, want we gaan veel eten. Vermijd skinny jeans en strakke jurken. Vermijd ook een broek met knopen. Draag losse kleding met een zachte, stretchy stof. Zó kun jij op de meest comfortabele manier eten!

2. Eet niet te veel tijdens je ontbijt en lunch

Het is sowieso niet gezond om je ontbijt en lunch over te slaan. Toch is het verstandig om minder te eten dan normaal. Je houdt namelijk meer ruimte over voor het buffet. Zo eet je tóch nog meer dan normaal!

3. Start met soep of salade 

Oftewel: begin met iets lichts. Zo maak je ruimte voor het eten dat volgt. Die zware rondes staan toch al op je te wachten. Het hoge watergehalte van soep en salade maakt het makkelijker voor je maag om het eten te verwerken.

4. Vermijd koolzuurhoudende dranken

Hydratatie is superbelangrijk. Drink wat water vóór je maaltijd om gehydrateerd te blijven. Drankjes vullen je. Zorg ervoor dat je niet te veel vloeistof naar binnen slurpt! Koolzuurhoudende drankjes doen daar een schepje bovenop: door deze frisdranken te drinken houd je veel minder plek over in je maag. Drink frisdrank na het buffet.

5. Vermijd vettig eten

Wil je toch dat lekkere vettige eten naar binnen werken? Bewaar het dan voor op het einde. Net als frisdrank vult vet eten je enorm. Wacht dus nog even met die snacks!

6. Plaats een klein beetje van alles op je bord

Zeg maar ‘dag’ tegen je honger als je alles in één keer eet. Je zit propvol en krijgt niets meer binnen. Conclusie? Don’t go all-in. Vul je bord met een beetje van alles wat wordt aangeboden. Variatie helpt de eentonigheid van smaken te doorbreken. Het zorgt ervoor dat je meer kunt eten. Door een klein beetje van alles te eten weet je wat het beste smaakt. PS: vergeet niet dat restaurants vaak het duurste voedsel in kleine porties serveren zodat je minder gaat nemen.