Geen nagellakremover meer? Deze alternatieven heb je al in huis

Make-up door Chloe

We hebben allemaal wel eens gehad dat we onze nagels wilden doen en erachter kwamen dat de nagellakremover op was. Eroverheen lakken dan maar? Daar wordt het vaak ook niet mooier op. Maar wist je dat er ook meerdere alternatieven zijn om je nagellak mee te verwijderen? En dikke kans dat je ze gewoon als in huis hebt.

Alternatieven voor nagellakremover

De deur uitgaan met afgebladderde nagellak is op z’n zachtst gezegd niet zo’n succes. Vooral als je net iets leuks gepland hebt wil je natuurlijk wel een beetje fleaky nagels. Ben jij door je nagellakremover heen? Geen zorgen. Er zijn namelijk genoeg alternatieven.

Deo

Dit hebben we allemaal wel in huis. Deodorant is een prima alternatief voor nagellakremover. Natuurlijk werkt het niet net zo goed, dus je zal wel even je best moeten doen. Spuit wat deodorant op een wattenschijfje, even goed boenen en je nagellak zal er zo afgaan.

Haarlak

Nog zo’n spuitbus die bijna iedereen wel in de badkamer heeft staan: haarlak. Dit is een echt wondermiddeltje als het gaat om het verwijderen van nagellak. Spuit het net als de deodorant op een wattenschijfje, even wrijven en je nagellak zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Alcohol

Heb je in je EHBO kit thuis ontsmettingsalcohol liggen? Lucky you! Ook dit werkt namelijk perfect om je nagels nagellak vrij te maken. 

Een extra laag toevoegen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar je kan je nagellak ook verwijderen door er nog een extra laag overheen te lakken. Pak een potje blanke lak en smeer dit over je al gelakte nagels heen. Als de blanke lak nog nat is en je wrijft het eraf, dan zal de onderste laag ook verwijderd worden. 

Zelf nagellakremover maken

Heb je wat meer tijd? Dan kan je ook een eigen nagellakremover maken. Een stuk goedkoper en zo heb je het altijd in huis. Je maakt zelf nagellakremover door citroensap en azijn met elkaar te combineren.