Handige beautytrucjes die je leven makkelijker maken

Lichaam door Madelon

Iedere vrouw heeft zo haar eigen routine, als het op make-up en uiterlijke verzorging aankomt. Maar er zijn vaak kleine tips en beautytrucs die je in die routine moet zien te krijgen, die je het leven een stuk makkelijker maken!

Foundation

Als je foundation opdoet, doe dit dan met je vingers óf je kwast, en altijd met een neerwaartse beweging! Op die manier worden de kleine donshaartjes op je gezicht (die iedereen heeft) plat gelegd, in plaats van rechtop gezet. De haartjes én de foundation zijn zo minder duidelijk te zien. Weg pancakeface!

Mayonaise
Is je hairdo toe aan een fijn haarmasker, maar heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Trek dan de koelkast open en pak je pot mayonaise (heeft iedereen wel, toch?). Smeer dit royaal in je haar en laat het zo?n 20 minuten zitten. Voor een nóg beter resultaat zet je een warme föhn op je haar. Glans gegarandeerd!Koude douche

Wisselende temperaturen kunnen je arme haren flinke schade toebrengen. Om pluis tegen te gaan, spoel je je haar onder de douche áltijd na met koud water! Het is even op je tanden bijten en doorzetten, maar dan ben je wel verzekerd van een gladde, glanzende haarbos. Plus: het is goed voor je huid!

Donkere kringen
Als er regelmatig donkere kringen onder je ogen verschijnen, smeer dan een crème met veel vitamine C onder je ogen. Het is bewezen dat dit helpt de bloedvaten te versmallen, zodat je wallen minder zichtbaar zijn. Als je de crème bovendien in cirkelvormige bewegingen smeert, komt je bloedstroom op gang en dat helpt ook een boel! Doe dit twee keer per dag en je donkere kringen zijn binnen no time verdwenen.

Volle lippen
Ben je al eeuwen op zoek naar dé lipgloss die je lippen daadwerkelijk voller doet lijken? Zoek niet verder, maar ga gewoon even langs de supermarkt! Wanneer jij je lippenbalsem mengt met een klein beetje kaneel, heb jij zó volle lippen. Kaneel verhoogt de bloedtoevoer en dat zorgt dat de weefsels in je lippen opzwellen.Rugpuisten

Heb je regelmatig puistjes op je rug? Let de volgende keer dat je onder de douche staat dan goed op. Waarschijnlijk spoel je je lokken niet goed uit na het gebruiken van conditioner! Steek voor alle zekerheid je haar nog even op, nadat alle conditioner uit je haar is verdwenen. Als je je rug nog even wast met een neutrale zeep en douchegel, moeten je puistjes minder worden.

Haarverf
Als je je haar verft met een doe-het-zelf-pakketje, is je tandenborstel ontzettend handig om te gebruiken ? wel een schone, uiteraard. Als je uitgroei hebt, kun je deze héél precies bijwerken met de haartjes van een tandenborstel!

Olie
Zeker in de zomer is het heerlijk om je huid in te smeren met een fijne, soepele olie. Zeker wanneer je huid stugger of droog is, is het ook enorm goed voor je! Kook verder ook in olie in plaats van boter, ook dit is bewezen goed voor je huid. Je houdt ?m dan van binnenuit strak.

Nagellak
Bubbelt je nagellak al tijdens het opdoen? Bewaar ?m dan voortaan in de koelkast, zo blijft ?ie langer goed!Haar

Droog jij je haar nadat je uit de douche komt? De kans is groot dat je ze gewoon met een handdoek afdroogt, maar dit is eigenlijk heel slecht! Badstof kan je haar beschadigen en kan zorgen voor gespleten punten. Beter is om een katoenen t-shirt om je haar heen te draaien, om dit te dragen als een helm (zoals je met een handdoek ook weleens doet) en dit na een paar minuten te laten drogen in de open lucht.

Droge nagels
Wanneer je je nagellak net hebt opgedaan en je hebt haast ? dit komt iedere vrouw vast bekend voor ? dan is dé oplossing simpel! Vul een bakje met koud water en hou je nagels hier twee minuutjes in. Kan je daarna zó de deur uit rennen met droge nagels!

Heb jij nog een handige beautytip?