10 tips voor gezonde nagels

Make-up door Betty
Mooie nagels willen we allemaal wel. Van die lange, sterke nagels zonder velletjes en scheuren, die we van een mooi kleurtje kunnen voorzien. Ze geeft je tien tips om tot een mooi resultaat te komen! Dag, afgekloven stompjes!

1. Gebruik je tools!

Vanaf nu is het afscheuren of afbijten van je nagels ten strengste verboden. Geef jezelf dus elke keer dat je iets dergelijks wilt doen een schop onder je hol. Mochten je nagels te lang zijn of zit er ergens een deeltje los, ga dan aan de slag met een nagelschaartje of nagelvijl. Ga zorgvuldig te werk en neem er de tijd voor. 

2. Geef je nagels een badje
Verwen je nagels eens in de zoveel tijd met een nagelbadje. Vul een kom met lauwwarm water en voeg hier twee à drie druppels etherische olie (bijvoorbeeld lavendelolie) aan toe. Week je nagels minstens vijf minuten in dit badje en droog ze vervolgens rustig af. Je nagels en de huid eromheen zijn door de olie ontsmet en lekker zacht.


3. Smeer je nagels in met een verzorgende crème

Je huid en nagels hebben baat bij een vochtinbrengende crème. Ga dus op zoek naar iets soortgelijks. Laat deze crème goed intrekken, voordat je verder gaat met de andere stappen.

4. Nagelverharder is your friend!
Ik ben zelf ontzettend fan van de nagelverharder van Herôme. Dit is een kuur van een aantal dagen, waarin je volgens een bepaald patroon de nagelverharder moet gebruiken. En echt, na een paar dagen merk je al het verschil.

5. Versterk je nagels van binnenuit!
Eén van de meest gemakkelijke en effectieve tips is toch wel het slikken van vitamine B. De vitamine, die je bijvoorbeeld in tabletvorm kunt slikken, helpt bij het verzorgen van je nagels, huid en haar. 


6. Verzorg je nagelriemen

Prachtige nagels stellen niets voor als je er aangevreten wonden naast hebt groeien. Je kunt lelijke nagelriemen heel goed verzorgen, zodat ze mooi, roze en rustig eruit gaan zien. Als je je nagelriemen regelmatig verzorgt met een prettige crème, ben je al een eind op de goede weg. Het is ook aan te raden om af en toe met een bokkepootje je nagelriemen voorzichtig terug te duwen. 

7. Lak je nagels met mate
Nagellak heb je in alle soorten en maten. En als je er goed mee om gaat, zal een nagellak je nagels niet snel beschadigen. Maar je kan je voorstellen dat je nagels eronder te lijden hebben als je bijvoorbeeld meerdere keren per dag met verschillende lakjes in de weer gaat. Probeer dit dus zoveel mogelijk te beperken!

8. Gebruik handschoenen
Tijdens het schoonmaken en afwassen ben je al snel geneigd om dat gewoon even te doen. Maar de chemicaliën waar je mee schoonmaakt, ontrekken vocht uit je nagels en maken ze broos. Daarom is het toch een goed idee om even te investeren in een paar sexy, gele rubberhandschoenen. 


9. Kijk uit met nagellakremover

De meeste nagellakremovers bevatten aceton. Deze stof droogt je nagels uit. Probeer hem dus zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Een alternatief is bijvoorbeeld nagellakremover zónder aceton. Deze zijn vaak voor een paar cent meer ook bij de drogist te verkrijgen. 

10. Ga los met een basecoat
Nagellak, vooral de kleuren blauw en paars, kunnen een waas op je nagels achterlaten. Gebruik daardoor dus altijd een basecoat. Deze beschermt je nagels tegen de kleurstoffen uit de nagellak, waardoor je nagels altijd hun natuurlijke kleur behouden. 

Er zijn dus genoeg opties die redelijk gemakkelijk zijn om je nagels mee te verzorgen.

Hoe verzorg jij je nagels? En heb je zelf nog tips?