Mooi van top tot teen: onze 30 beste beautytips

Lichaam door Fleur
Onszelf lekker pamperen en kliederen met make-up: we love it. Maar hoe zorg je ervoor dat je schoonheidsrituelen een beetje goed uitpakken? Met deze 30 grandioze beautytips.
 
 

Iedere dag ga je dat goddelijke lichaam van je weer te lijf met smeersels, kwasten en poeders. Hoewel je daardoor best wel wat van beauty weet, blijf je soms vragen houden. Die knalrode lippenstift bijvoorbeeld, hoe doe je die nu het best op? En hoe zat het precies met het groter laten lijken van je ogen? Look no further; alles wat je moet weten, staat hier. Lees de volgende tips voor de beste verzorging van kruin tot teen!


Haren
1. Voorkomen dat je er een knik in je haren komt door je elastiekje? Gebruik een plastic elastiek, zoals de Invisibobble.
 
2. Glanzende haren heb je ’s ochtends gegarandeerd als je op een satijnen kussen slaapt.
 
3. Als je haren door je conditioner juist slap lijken te worden, probeer de conditioner dan niet op de haarwortels en je hoofdhuid aan te brengen.
 
4. Ben je donkerharig en wil je je haar graag natuurlijk bleken? Gebruik dan geen citroensap, maar kamillethee. Van citroensap zul je namelijk weinig merken, en als het werkt, is het niet best: een donkere bos kan er oranje van uitslaan.

 
Wenkbrauwen en ogen
5. Waarschijnlijk weet je het wel, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: epileer nooit haartjes boven je wenkbrauw. Dit kan je brows namelijk ernstig uit model halen.
 
6. Is wenkbrauwpoeder of -potlood te heftig voor je? Je kunt bruintinten oogschaduw gebruiken om je wenkbrauwen subtiel mee in te kleuren.
 
7. Grote ogen maak je door met een witte eyeliner een streep onder je wenkbrauw te trekken. Volg hierbij precies de vorm van je wenkbrauw. Veeg de eyeliner daarna wel uit om te voorkomen dat je een witte streep op je hoofd hebt staan.
 
8. Door de waterlijn van je oog met nudepotlood in te kleuren, creëer je optisch grotere ogen.
 
9. Voor een frissere blik breng je subtiel een lichte tint oogschaduw aan de binnenkant van je ooglid aan.
 
10. Ben je niet bang voor wat instrumenten rond je kijkers? Gebruik een wimperkruller om poppenogen te maken. Houd je wimpers er zo’n 15 seconden tussen en breng daarna mascara aan. Let op: doe nooit mascara op voor je je wimpers krult, dat maakt de boel er niet mooier op. Bovendien heb je dan kans dat je wimpers breken.
 
11. Voor een optimaal resultaat van je wimperkrulsessie, warm je je wimperkruller eerst even kort op onder je föhn. Op die manier krullen je wimpers nog iets beter. Waarschuwing: laat de kruller even afkoelen nadat je ‘m onder de föhn hebt gehouden, anders hou je van schrik geen wimper meer over.

12. Als je een tweede laag mascara aan wilt brengen, doe dan eerst wat poeder op je wimpers. Dit scheidt ze eerst, waardoor je voorkomt dat je wimpers door een tweede laag aan elkaar klonteren.
 

 
Neus en lippen
13. Ben je een beetje klaar met je grote neus, doe dan een foundation op je neusvleugels die een tint donkerder is dan je eigen foundation. Op die manier creëer je schaduwen die je neus smaller maken.
 
14. Zie je het niet zitten om te kliederen met foundation, dan kun je je neus ook smaller maken door wat highlighter op je neusbrug aan te brengen.
 
15. Breng rode lippenstift aan met een kwastje; zo blijft het mooi zitten en brokkelt het niet van je lippen af.
 
16. Je lippen een glanseffect geven doe je door wat oogschaduw over je lippenstift heen te smeren.
 
17. Vollere lippen maak je eenvoudig zo: scrub met een oude tandenborstel voorzichtig je mond. Hierdoor zwellen je lippen wat op en worden ze mooi rood. Breng nu lippenstift aan en doe wat highlighter op het midden van je bovenlip. Om het af te maken, breng je wat doorzichtige lipgloss aan.
 
 
Handen, voeten en nagels
18. Vijl je nagels liever in plaats van deze te knippen. Knippen verhoogt namelijk de kans op splijten. 
 
19. Ga tijdens het vijlen met je nagels één kant op. Heen-en-weer-vijlen kan voor scheurtjes in je nagel zorgen. 
 
20. Welke soort vijl je gebruikt, hangt af van de condities van je nagels. Veel mensen gebruiken een glasvijl, maar heb je niet zulke sterke nagels, dan is een zandvijl geschikter. 
 
21. Je nagels mooi lakken? Doe aan de onderkant van je nagels wat plakband. Hierdoor kun je de nagellak er mooi ‘recht’ opdoen.
 
22. Je nagels kun je eenvoudig wat langer laten lijken door een beetje van de zijkanten ongelakt te laten.
 
23. Voorkom ingegroeide teennagels door je nagels recht (en dus niet rond) te vijlen.


 
Huid
24. Droog huidje? Prak een avocado, laat het smeersel een kwartiertje op je gezicht zitten en spoel het af met lauw water.
 
25. Mocht je huid aan een vochtinfuus toe zijn: smeer vaseline op je gezicht en ga ermee slapen. Nee, dit moet je niet dagelijks doen, omdat je huid dan wel erg gehydrateerd wordt, maar vaseline is een prima oplosmiddel ‘voor tussendoor'.
 
26. Als je zin hebt in een maskertje en je daarvoor een pakje van de drogist gebruikt: gebruik het hele pakje. Smeer dus niet de helft uit de verpakking op, om de andere helft te bewaren. Dikke kans dat er namelijk bacteriën bijkomen, waardoor je maskertje de keer erop niet zo lekker je huid intrekt.
 
27. Een strak vel met een gezonde kleur krijg je door dagelijks een wisseldouche te nemen. Douche eerst warm, maar sluit af met koud water. Dit laat je bloedvaten en spieren samentrekken, waardoor je huid strakker wordt en een mooie, gezonde blos krijgt.
 
28. Je parfum goed laten geuren doe je niet alleen door het goedje in je nek en op je pols te spuiten. Vergeet de parfum ook niet aan de binnenkant van je knie, achter je oor en aan de binnenkant van je elleboog te spuiten.
 
29. Wil je je parfum langer laten zitten? Smeer eerst wat vaseline op de plek waar je je luchtje opdoet. 
 
30.Tot slot: heb je je opgemaakt in de badkamer? Logisch, maar vergeet niet om ook je make-up te checken in daglicht. Daarin kan je make-up er namelijk heel anders uitzien.

Wat is jouw ultieme beautytip?