Jongen toont lichaam na enorm gewichtsverlies

Lichaam door Redactie Ze.nl
Je ziet het vaak in programma’s als Obese: mensen met veel overgewicht die enorm afvallen, maar vervolgens wel last hebben van ‘hangend vel’. Zo ook de 21-jarige John David Clause uit Californië. Hij laat het zien in zijn video.
 
Zeven maanden geleden woog John nog ruim 160 kilo. Omdat hij het spuugzat was, besloot hij een streng dieet te volgen en veel te sporten. Het resultaat? Hij is 90 kilo afgevallen: meer dan de helft van zijn lichaamsgewicht.
 
Loose skin
In een video die hij onlangs online zette, toont hij zijn 'nieuwe' lichaam. ‘My biggest insecurity: loose skin’. Want uiteraard is hij blij met zijn nieuwe gewicht, maar hij heeft er wel een nieuwe onzekerheid bij: loshangend vel. Hij zegt: “Ik voel me op mijn gemak als ik gekleed ben, maar zodra ik geen kleding aan heb ben ik onzeker.”


Boodschap
Met deze video wil John mensen laten zien dat hij trots is op zijn afvalrace, ondanks zijn overtollige vel. “Het is niet perfect en niet wat ik had verwacht na het verliezen van 90 kilo. Toch moet overtollig vel je nooit ervan weerhouden om af te vallen of om je dromen te bereiken. Ik loop niet zonder T-shirt op het strand. Maar dit is wie ik ben en ik ben er trots op. Dit is dit niet het einde, ik ben bezig met een nog beter resultaat.”

Wat vind jij van de video van John?