Fashion / Cadeaus & hebbedingetjes
Cadeaus & hebbedingetjes

Originele Sinterklaas surprise: 16 leuke en grappige ideeën

Het heerlijke avondje komt er bijna weer aan. Doe jij met je familie of vriendengroep aan surprises tijdens pakjesavond? Het is elk jaar weer een struggle wat je gaat maken en hoe. Dus ben je op zoek naar leuke ideeën voor een originele Sinterklaas surprise die bij jouw lootje past? Zoek niet verder! Hier vind je 16 surprise ideeën. 

originele Sinterklaas surprise

Lees ook: Originele Sinterklaas surprise maken: de leukste ideeën

Originele Sinterklaas surprise maken: tips

Een grabbelton, een drol van ontbijtkoek of een bak met vieze spaghettisaus, we hebben allemaal herinneringen aan vieze surprises. Zeg nou eerlijk... Originele Sinterklaas surprises zijn leuker om te geven en om te ontvangen. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De kunst van een originele Sinterklaas surprise maken is dat je vroeg begint. Zorg ervoor dat je minstens een maand van te voren een lootje hebt getrokken. Dan heb je genoeg tijd om na te denken over een originele Sinterklaas surprise. Het knutselmateriaal verzamelen kan ook een hele middag duren, reken hier dus genoeg tijd voor! Hoe lang je bezig bent met je surprise hangt af van de grootte en of het lang moet drogen of niet.

Wanneer is het een originele Sinterklaas surprise?

Een originele Sinterklaas surprise is natuurlijk persoonlijk. Baseer je keuze om iemand zijn hobby's, interesses, werk, inside joke of een recente gebeurtenis. Is hij of zij helemaal gek van een bepaalde artiest of band? Maak een podium met die artiest. Wil hij of zij al jaren een bepaald huisdier? Maak dan zo realistisch mogelijk dat huisdier. Op huizenjacht? maak een enorme villa met allerlei persoonlijke details. Je snapt 'm wel. Zorg dat je niet een surprise maakt die hij of zij al eerder heeft gehad. Dan is het geen originele Sinterklaas surprise meer natuurlijk.

Lees ook: Snelle Sinterklaas surprises die je in één avond kan maken

16 ideeën voor een originele Sinterklaas surprise

Hangen uit de mouwen. Lijm, papier, plakband en andere knutselspullen op tafel en DIY-en maar! Zit er een leuke surprise bij voor jou?

Surprise idee: Pizza

Wie van de groep heeft de pizzeria op speed dial? Een enorme pizza is de originele Sinterklaas surprise voor hem of haar! Gebruik een oude kartonnen doos om de vorm te maken. Bruin inpakpapier wordt de korst, crêpepapier de rode saus en met gekleurd papier maak je de toppings. Let op details: vraag rond wat zijn of haar favoriete pizza is en maak deze na! Je kunt de cadeaus of het cadeautje heel gemakkelijk in de pizza stoppen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marten is er klaar voor! #sinterklaas2017 #surprise #sinterklaassurprise #pizza #pinata #halalpizza #ffwachte

Een bericht gedeeld door Tamara Verhoog (@tamatek) op

 Heb je meerdere cadeautjes? Dan kun je in elke pizzapunt een klein cadeautje stoppen.

Onmisbaar bij surprise maken, lekkere Sinterklaashapjes:

 

Surprise idee: Unicorn

In de groep is er altijd wel een eenhoorn-gek. Deze originele Sinterklaas surprise ziet er tof uit en is gemakkelijker te maken dan je denkt. Gebruik voor het lijf en het hoofd twee dozen. De poten kun je maken door stevig karton op te rollen. De vleugels maak je van verschillende kleuren vilt. Voor de wolken beplak je een kartonnen doos met papier en daarna met plukken watten. Voeg wat glitters toe voor extra pizzaz. Een unicorn is niet af zonder hoorn natuurlijk, hiervoor rol je een dik stuk papier tot een punt. Voor de staart gebruik je gekleurde slierten.

Heb je iets minder tijd en materiaal tot je beschikking? Zo kan het ook:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unicorn gift box for Sinterklaas. Sinterklaas (Sint Nicolaas) is a traditional dutch winter holiday figure. Every year he is celebrated on the 5th of December. Traditionally gifts are given in a secret santa manner. Often they are packaged in a unique way, fitting the person receiving the gift. To top it all, the gift is given with a poem about the person. These poems can be quite cheeky and mocking... 😉 I think it is an absolutely amazing tradition and I had a lot of fun creating this unicorn gift box! What did you make for Sinterklaas? Or what kind of traditions do you have in your country? 😼 #sinterklaas #artsandcrafts #denhaag #Netherlands #sintenpiet #zwartepiet #sint #sintnicolaas #sanktnikolaus #nikolaus #winter #traditions #family #fun #knutsel #surprise #sinterklaassurprise #3D #gift #giftbox #unicorn #rainbows

Een bericht gedeeld door Knutselkat (@knutselkat) op

Surprise idee: Kattenkrabpaal

Echte catladies hebben natuurlijk een kattenkrabpaal nodig. Deze Sinterklaas surprise is origineel en makkelijk te maken. Je hebt alleen wat kartonnen dozen, een zacht bontje en touw nodig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lysette (@lysette.v.e) op

Surprise idee: Paard

Americo, het paard van Sinterklaas mag niet ontbreken natuurlijk. Gebruik een schoenendoos voor het lijf en een kleiner formaat voor het hoofd. Met wit, zwart, rood en geel papier versier je de dozen. Het leuke aan deze surprise is dat hij intact blijft. Je hoeft enkel de deksel van de doos op te tillen om het cadeautje te pakken. 

surprise idee paard

Cadeauinspiratie:

 

Surprise idee: Cupcake

Een originele Sinterklaas surprise voor de zoetekauw van de familie is een reusachtige cupcake. Koop een grote bloempot voor de 'cup'. Leg hier je cadeautje in en vul het op met papier. Plak een stuk papier over de opening en spuit met purschuim de vorm van de cupcake. Let op: zorg dat het schuim niet aan de bloempot blijft pakken. Je moet het nog wel kunnen optillen. Spuit het schuim wit en roze en versier met leuke toppings. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cupcake anyone?! #cupcake #sinterklaassurprise

Een bericht gedeeld door Eva de Lange (@evadelange) op

Surprise idee: Planten

Planten zijn helemaal hip anno 2019. Een leuke en originele Sinterklaas surprise voor een liefhebber van natuur in huis is dan een cactus of pannenkoekplant. De eerste cactus maak je van karton en crêpepapier. De tweede cactus maak je van groene vilt, watten en sateprikkers. De pannenkoekplant maak je gemakkelijk met papier. Het cadeautje stop je in de pot.

surprise idee cactus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#cactus #sinterklaassurprise #vilt #green#handmade #bigone#madebyme

Een bericht gedeeld door byMLS (@bymlsteenhuis) op

Surprise idee: Lama piñata

Een heel originele Sinterklaas surprise als je het ons vraagt. Voor het lichaam en het hoofd gebruik je kartonnen dozen. Het cadeautje kun je in de romp doen. Maak een klepje bij de kont, dat wordt lachen! Gebruik plukken watten voor de vacht. Met vier wc-rolletjes maak je de benen. 

surprise idee

Surprise idee: Slang

Zoek je vooral een grappige en originele Sinterklaas surprise? Maak dan een slang die het pakketje heeft ingeslikt. 

Suprise idee: Panda

Dit pandahoofd maken kost heel veel werk, maar het eindresultaat mag er zijn! Lijm twee plastic bekertjes aan elkaar en zet er dan een knijper op. Herhaal dit aan alle kanten totdat een hoofd ontstaat. Let op: hier kunnen wel een paar weekenden overheen gaan, omdat de lijm tussendoor moet drogen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a beauty! #panda #sinterklaassurprise #hockeyteam

Een bericht gedeeld door Matthieu Mureau (@matthieu.mureau) op

Surprise idee: Angry Birds

Wie nog steeds Angry Bird speelt, verdient een Angry Birds-originele Sinterklaas surprise! Met karton, crêpepapier en gekleurd papier maak je dit groene beestje.

Surprise idee: Poep emoji

Wie is de grootste scheet van de groep? Dan is de lachende poep emoji hét surprise idee voor hem of haar. Teken het figuur tweemaal uit op groot bruin papier en plak het dubbel. Steek het cadeau ertussen en werk de drol af met stift en wit en zwart papier.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#sinterklaas #sinterklaassurprise #surprise #surprises #sinterklaassurprises #poop #emoji #emojis #emojipoop

Een bericht gedeeld door Jinny Middelburg (@jmiddelburg) op

Surprise idee: Geldboom

Degene met euro-tekens in zijn of haar ogen, krijgt deze originele Sinterklaas surprise: een geldboom. Met papier marché kun je de boom maken, deze beplak je dan met crêpepapier. Plak hier echte of neppe muntstukken op. 

Surprise idee: Avocado

Een avo-cadeau mag natuurlijk niet ontbreken uit het lijstje. De meest originele Sinterklaas surprise is het misschien niet, maar de echte avocado-diehards zullen het heel erg waarderen. Ach, het gaat om het idee.

Lees ook: Deze nieuwe IKEA-knuffel is opeens een megahit op Instagram

Beeld: Istock, YouTube