De 15 leukste apps voor op je smartphone

Media door Marleen_S
We kunnen gerust een hele dag met vierkante ogen naar onze smartphone staren. Snel een email sturen, het laatste nieuws checken en even gauw een WhatsAppje. Uren zijn we zoet... Met deze apps maak jij je telefoon helemaal hip!
 
De Facebook-app, Nu.nl en de 9292ov-app heb jij al jaren op je telefoon. Maar in de kleine minuutjes dat je even niets te doen hebt, heb jij deze al lang en breed doorgespit. Dan is het tijd voor iets nieuws. Sommige apps zijn heerlijk nutteloos, maar daar kun jij je in ieder geval wel prima mee vermaken! 
 
My Face When, ? 0,89
Ken je die leuke bewegende plaatjes van dieren? Of van een grappige quote uit een film? Met deze app maak jij van jouw foto's een klein gif bestandje: een bewegende variant van je foto. Waarvoor je het kan gebruiken? Geen idee, maar een leuk tijdverdrijf is het wel!
 
 
MoodPanda, gratis
Waar word jij nou blij van? Deze app zoekt het voor je uit en houdt het bij. Je geeft aan waar jij een instant good feeling van krijgt en jouw MoodPanda slaat dit op. Vervolgens krijg je advies over wat je kunt doen om de week in een goede mood door te komen! 

Ik Slaap Now, gratis
We hebben allemaal wel eens moeite 's ochtends ons bed uit te komen. En dan drukken we geregeld op de snooze knop. En daar kun jij met deze app de derde wereld mee helpen! Elke keer als je op 'snooze' drukt doneer je 0,25 aan het goede doel. Slapen én verantwoord bezig zijn... We like!
 
Mouth Mover, ? 0,79
Als je deze app opent, kun je kiezen uit verschillende soorten mondjes. Eén met beugel of een kattensnuitje. Daarna houd je je telefoon voor je mond en laat je iemand anders een foto maken. Of een filmpje, want de digitale mond beweegt mee als je jouw lippen beweegt.
 
Reclamefolder, gratis
Heb jij ook zo'n spijt dat je een 'ja-nee' sticker op je brievenbus hebt geplakt? Geen nood. Vergeet al dat papier en download deze app. Alle folders in 1 seconde binnen handbereik!

ZombieBooth, gratis
Met deze app jaag jij iedereen de stuipen op het lijf. Als je altijd al hebt willen weten hoe je er als zombie uitziet: dan is deze app het helemaal voor jou! Ook leuk als nieuwe profielfoto misschien? 

 
Massage, gratis
Als je van je badkamer een home made sauna maakt, stelt deze app verschillende geluidjes ter ontspanning beschikbaar. Wat dacht je van een groep meeuwen, de golvende zee en regendruppels tegen het raam?

 
Mirrorgram, gratis
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand?Hé, zie ik nu dubbel? Nee hoor, met deze app spiegel jij je foto. Je krijgt er een leuk effect mee. Weer eens wat anders voor je profielfoto!


Duyvis Roulette, gratis
Ben je op de zoveelste saaie verjaardagsborrel en sta je klaar om weg te rennen? Wacht dan nog heel even. Met dit kleine gezelschapsspelletje wordt jouw avond ineens een stuk leuker. En er zitten hilarische doe-opdrachten bij!
 
ToonCamera, ? 0,89
Een heerlijke app om je foto's op te pimpen of een cartoon filmpje te maken op een luie zaterdagmiddag. Je kunt kiezen uit verschillende cartoonstijlen en met één klik op de knop is je foto veranderd in een animatie!
 
Rekenkamer Gratis, gratis
Ein-de-lijk is die verre vriend of vriendin bij je op bezoek. Alleen... heb jij geen enkele rooie cent. Toch wil je iets leuks doen met z'n twee. Deze app biedt de ideale oplossing: alle leuke gratis dagjes uit op een rij! Bijna te veel om uit te kiezen...

GriepRadar, gratis
Word jij al panisch bij het idee dat je de griep oploopt of een stevige verkoudheid? Met de GriepRadar check jij je omgeving op bacteriën. Je ziet in welke regio, provincie en plaats de meeste kans is om een griepje op te lopen. Maar om heel Noord-Holland nou te mijden alleen vanwege een lopende neus? Hmm..

TextArt Pro, gratis
Ken je die leuke emoticons die je kunt maken met de tekens op je toetsenbord? Met deze app kun jij dat trucje ook. Al het lastige voorwerk is al voor je gedaan. Je hoeft alleen nog op de send knop te drukken.
 
Fiend my Friends, gratis
Ben je op een feestje of kun je het cafe niet vinden waar je hebt afgesproken met je vrienden? Met deze app heb je jouw friends binnen no time gevonden. Ook leuk om tijdens een saaie werkdag te kijken waar je vrienden uithangen.

Welke app ga jij zeker weten uitproberen?