De beste films met sterke vrouwelijke hoofdrol die je nu kunt streamen

Media door Mozhda

Dat vrouwen sterk zijn weten we allemaal al. Toch zijn het vaak de mannen die powerful worden neergezet in de mainstream media. Wat had je gedacht van films met een sterke vrouwelijke hoofdrol? Omhels je feminine energy door de volgende films te bekijken.

1. Lucy (2014) 

Deze film heeft een ijzersterke cast én storyline. Het is de perfecte film over een wraakzuchtige vreemdeling in een vreemd land. En wie is die wraakzuchtige vreemdeling? Lucy, gespeeld door niemand anders dan Scarlett Johansson. Lucy’s vriendje verleidt haar om een ​​koffer af te leveren aan een vermeende zakenrelatie. Vlak daarna wordt ze ontvoerd door schurken die van plan zijn haar in een drugskoerier te veranderen. De gangsters snijden haar buik open en stoppen er een zak met gevaarlijke drugs in. Ze ontsnapt en zint op wraak. Ze gaat op zoek naar een neuroloog genaamd Professor Samuel Norman (Morgan Freeman).  Ze hoopt dat hij haar kan helpen. Wanneer de zak in haar binnenste openbreekt, krijgt ze bovennatuurlijke krachten. 

Bekijk op Netflix

2. Lost Girls (2020)

Dit hartverscheurende waargebeurde verhaal is gebaseerd op het boek Lost Girls: An Unsolved American Mystery van onderzoeksjournalist Robert Kolker. Mari Gilbert (Amy Ryan) ontdekt dat haar dochter Shannan (Sarah Wisser) is verdwenen na een telefoontje van de politie. Ze neemt haar twee jongere dochters, Sherre (Thomasin McKenzie) en Sarra (Oona Laurence) mee naar de ommuurde wijk op Long Island. Daar werd Shannan voor het laatst gezien. De politie toont niet veel interesse in de zaak, omdat Shannan een sekswerker is. Mari start haar eigen onderzoek en dat wordt een zware dobber.

Bekijk op Netflix

3. Anna (2019)

Anna (Sasha Luss) is een Russisch staatsburger die een tiptop leventje had. Maar alles is van haar afgepakt. Ze zwerft op straat en leeft met een crimineel totdat Alex (Luke Evans) in haar leven komt. Vanaf dat moment tot een paar jaar later is Anna een KGB-agent die haar superior Olga (Helen Mirren) gelukkig probeert te maken. Haar dekking? Een queer model zijn en samenleven met een vrouw genaamd Maud (Lera Abova). Ondertussen vermoordt ze iedereen die Olga (Helen Mirren) haar opdraagt. De CIA achtervolgt haar en ze wordt gedwongen om met de CIA-agent Lenny (Cillian Murphy) samen te werken. Weigert ze, dan belandt ze in de gevangenis of wordt ze gemarteld…

Bekijk op Netflix

4. Burlesque (2010)

Alice Marilyn (Christina Aguilera) is een meisje. Haar droom is om zangeres te worden. Ze laat haar doodlopende dorpsleven achter zich en springt op een bus naar Los Angeles. Alice doet tientallen zangaudities, maar ze wordt niet serieus genomen. Uiteindelijk belandt ze in een Burlesque club, dwaalt erbinnen en raakt betoverd door de voorstelling die ze op het podium voor zich ziet. Ze droomt om een glamorous Burlesque danseres te worden in deze club. Wanneer een van de danseressen in de club zwanger raakt, houdt de clubeigenaar Tess Scali (niemand minder dan Cher) audities om haar vervanger te zoeken. Ze is onder de indruk van Alices bewegingen en zangtalent, dus besluit ze haar op de achtergrond te laten dansen. En dat is de start van de vele belevenissen, sensaties, emoties, ups en downs.

Bekijk op Netflix

5. The Incredible Jessica James (2017)

Op 25-jarige leeftijd probeert Jessica (Jessica Williams) succesvol toneelschrijfster te worden in Bushwick, New York. Zonder geluk, want keer op keer wordt ze afgewezen. Ze kiest een alternatieve baan: ze werkt met kinderen in een kindertheaterworkshop. Ondertussen blijven de afwijzingsbrieven binnenstromen. Ook lukt het haar maar niet om over haar ex Damon (Lakeith Stanfield) te komen. Jessica's beste vriendin Tasha (Noël Wells) koppelt haar dan met Boone (Chris O'Dowd). De date start slecht: Jessica en Boone praten alleen maar over hun break-up en scheiding. De twee blijken uiteindelijk toch chemistry te hebben. Net wanneer Jessica Boone de liefde wil verklaren, treft ze hem in een intieme positie aan met zijn ex-vrouw...

Bekijk op Netflix