Marieke Elsinga: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Marieke Elsinga is een Nederlands radio- en televisiepresentatrice. Sinds 2013 werkt ze bij Qmusic.

Over Marieke Elsinga

Volledige naam
 Marieke Jolande Elsinga 
Geboortedatum
12 juli 1986 (leeftijd 37 jaar)
Geboorteplaats
Gouda, Zuid-Holland
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
Marieke heeft een relatie met Sander

Achtergrondinformatie

Marieke’s carrière begint bij het bedrijf Hyves en CityFilm. Daarna volgen onder andere AT5, Omroep NH en RTL Late Night. Sinds 2012 werkt ze voor Qmusic. Ook is ze vaak te horen als voice-over.

Jeugd

Na het vwo op de Goudse Waarden rondde Mariek in 2008 de opleiding Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht af. Haar moeder was kleuterjuf en haar vader zat in het management in de zorgwereld. Marieke heeft een oudere broer en zus.

Carierre

In 2012 mocht Elsinga een radio-opleiding volgen binnen Q-music. Een jaar later kreeg ze een dagelijks nachtprogramma van 03.00 tot 06.00 uur. Ook ging ze elke maandagochtend op pad als verslaggever voor Mattie & Wietze, het ochtendprogramma van Q-music. Sinds 2018 maakt ze samen met Mattie Valk de ochtendshow Mattie & Marieke. Nice to know: in 2019 won Marieke de Zilveren RadioSter Vrouw als beste vrouwelijke dj.

Wat betreft televisie heeft ze ook heel wat gedaan. Zo was ze presentatrice bij omroep NH. En vanaf 2016 was Marieke te zien als co-presentator bij RTL Late Night als opvolger van Luuk Ikink. Een jaar later werd ze een van de vaste gezichten van RTL Boulevard (haar laatste editie presenteerde ze in juli 2022). In datzelfde jaar won ze ook de Aanstormend Talent Award tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

In 2017 was Elsinga een van de deelnemers van het achttiende seizoen van Expeditie Robinson, zij viel als negende af en eindigde op de 11e plaats.

Sinds begin februari 2018 is Marieke ook een vast panellid in het programma RTL Gezondheidstest. Daarna volgde tv-programma’s als It Takes 2 en Adam zkt. Eva VIPS.

Vermogen Marieke Elsinga

Het vermogen van Marieke Elsinga is niet helemaal bekend. Wel weten we dat co-host Mattie Valk 600.000 euro per jaar verdient bij Qmusic.

Instagram Marieke Elsinga

Bekend van

Qmusic

Marieke begon in 2013 met radio maken bij Qmusic, toen zij het Q-college won. Ze werkte er dus al heel wat jaren, ook al voordat ze samen met Mattie Valk de ochtendshow presenteerde. In het begin presenteerde ze verschillende nacht- en avondprogramma’s en was ze verslaggever voor Mattie & Wietze. Inmiddels presenteert ze sinds september 2018 de razend populaire ochtendshow Mattie & Marieke elke werkdag tussen 6.00 en 10.00 uur.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Marieke Elsinga

Wanneer is Marieke Elsinga bevallen?

Marieke is op 9 november 2022 bevallen van haar eerste zoon: Jip.

Hoe heet de vriend van Marieke Elsinga?

De vriend van Marieke heet Sander.

Hoe lang is Marieke Elsinga?

Marieke is 1.76 meter lang.

Waar is Marieke Elsinga opgegroeid?

Marieke is geboren en opgegroeid in Gouda.

Wat is er aan de hand met Marieke Elsinga?

Marieke stopte in 2022 tijdelijk met werken om een burn-out te voorkomen. Ze legde destijds per direct haar werkzaamheden neer.

Heeft Marieke Elsinga iets met Mark Rutte?

In 2017 hadden Marieke en Minister-President Rutte een dubbel-interview in de LINDA. Daarn ontstond de roddel dat de twee het wel meer dan gezellig zouden hebben. Een relatie is er echter nooit uit ontstaan.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)