Marieke Elsinga had last van hevige haaruitval na zwangerschap (en heeft het zó opgelost)

Celebs door Jennifer

Een hoop mensen zijn fan van tv-presentatrice en Qmusic-dj Marieke Elsinga en waarschijnlijk komt dit mede door haar open karakter. Zo laat ze graag zien dat een zwangerschap niet alleen maar leuke en positieve dingen met zich meebrengt. Inmiddels heeft ze er een lieve baby bij, maar is ze kennelijk ook iets verloren: een kwart van haar haren. Nooo! Gelukkig heeft ze hier inmiddels wel een oplossing voor gevonden, waardoor het haar zelfs alweer teruggroeit.

Marieke Elsinga haaruitval tijdens zwangerschap

Wanneer je weleens een zwangerschap hebt meegemaakt, dan herken je je misschien wel in het probleem van tv-presentatrice en Qmusic-dj Marieke Elsinga. Haaruitval tijdens de zwangerschap is namelijk vrij normaal en komt zeker vaker voor. Alleen blijft het niet leuk, want voor vrouwen is het haar vaak iets belangrijks. We snappen het dan ook goed, dat Marieke hier onzeker van werd. Dat vertelt ze donderdagochtend in de radio-uitzending met haar buddy Mattie Valk. Tijdens haar zwangerschap is Marieke bijna een kwart van haar haren verloren. "Ik stond echt met enorme plukken onder de douche," vertelt ze. Sindsdien draagt ze haar haren liever niet meer los, doordat Marieke hier dus verlegen van wordt. Aww!

Speciaal voedingsmiddel

Dat terwijl het haarprobleem van Marieke vooral een groot ding is voor haarzelf. Blijkbaar merken namelijk maar weinig collega's, dat ze wat haren is verloren. Al komt dit mogelijk doordat ze zelden los haar draagt. Maar daar komt nu hopelijk een einde aan, want Marieke heeft inmiddels de oplossing gevonden! Tijdens een onderzoek naar de oplossing kwam ze bij een haarbehandeling terecht, waarbij een speciaal voedingsmiddel wordt gebruikt. Bij de behandeling wordt het voedingsmiddel met een injectienaald in de hoofdhuid gespoten. Hierdoor krijgt je hoofdhuid een betere doorbloeding, wat dan weer de haargroei stimuleert. "In ongeveer een kwartiertje tijd gaat ze m’n hele haar af," vertelt Marieke over de behandeling. "En dan schiet ze zó vitamine direct in de haarfollikels." Interesting.

Dankzij de haarbehandeling heeft Marieke ook alweer wat nieuw haar gekregen. "Ik heb hier voorin al zo'n hele krans met nieuw haar," vertelt ze blij aan haar collega Mattie. Nieuwsgierig? Op Instagram heeft ze haar 'nieuwe-haren-krans' nog even gedeeld met de volgers:

Marieke Elsinga haaruitval behandeling

Lees ook: Marieke Elzinga over lichaam na bevalling: "zes cupmaten groter"