Marieke Elzinga over lichaam na bevalling: "zes cupmaten groter"

Celebs door Elsemieke

Marieke Elsinga zit op een roze wolk, want vier weken geleden beviel de 36-jarige presentatrice van haar eerste zoontje. RTL Boulevard gaat bij de kersverse moeder langs en vraagt naar details over de bevalling én haar lichaam nu.

Jip is inmiddels vier weken oud en moeder en zoon maken het heel erg goed. Wanneer Aram van RTL Boulevard vraagt hoe het fysiek met haar gaat, moet Marieke wel even slikken. “Ik voel me goed, maar ik wil soms een beetje te veel”, vertelt ze. “Laatst had ik toch wel een beetje een te lange wandeling gemaakt. Toen voelde het echt, nou ik noem het een zware kut. Het gevoel dat je hele lichaam er aan de onderkant uitvalt. Dat kan eigenlijk mijn bekkenbodem nog niet aan.”

Marieke Elsinga openhartig over bevalling: "met weeën over de A10"

Gepoept in bad

Marieke wilde het liefst thuis haar zoontje op de wereld zetten, maar het ziekenhuis bleek toch nodig. “Hij bleek in het vruchtwater gepoept te hebben.” Ook vertelt Marieke nog over de bevalling zelf. “Tuurlijk is het een pijnlijke exercitie, maar het is ook iets heel moois. Maar het is ook een beetje om te kotsen hoor, als vrouwen dat zeggen.” Haar lichaam is wel veranderd sinds ze moeder is. “Er zijn nu zes cupmaten bovenop en ik stond natuurlijk niet achteraan. Dat is wel veranderd ja.”