5 boeken die je wilt lezen als je fan bent van Bridgerton

Lifestyle door Paula Heeger

Heb je het tweede seizoen van Bridgerton ook gebingewatched? Als je helemaal wegdroomt bij de prachtige landhuizen, de knappe hertog en natuurlijk de fantastische jurken en je méér wilt hebben we de beste boekentips voor je. Dit zijn namelijk de 5 boeken die je wilt lezen als je fan bent van Bridgerton.

bridgerton boeken

Bridgerton boeken #1: De onuitstaanbare erfgenaam - Julia Quinn

Julia Quinn schreef de boeken over Bridgerton, maar er is nog veel meer van haar. Zo schreef ze ook de Roskeby's-serie, dat gaat over de buren van de bekende Bridgertons. Het eerste boek heet De onuitstaanbare erfgenaam. Perfect om op je lijstje te zetten als je nog even in de Bridgerton-sfeer wilt blijven en wilt wegdromen nar de 18e eeuw.

Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al decennialang buren en goed bevriend. Al in hun kindertijd waren Billie Bridgerton en de broertjes Edward en Andrew Rokesby onafscheidelijk. Eigenlijk is er maar één broer die Billie echt niet kan uitstaan…

George Rokesby is de oudste van de Rokesby-kinderen en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie – en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn die je niet kunt missen?

bridgerton boeken

Bridgerton boeken #2: De hertog op zijn knieën - Evie Dunmore

Julia Quinn is niet de enige die heerlijke boeken schrijft over de 19e eeuw. Ook de boeken van Evie Dunmore ademen die heerlijke vibe mét een flinke dosis feminisme. Haar boek De hertog op zijn knieën gaat over een arm meisje dat gaat studeren aan de universiteit van Oxford. Uitzonderlijk voor een vrouw. En als ze de beweging voor vrouwenkiesrecht gaat steunen en er een knappe hertog in beeld komt wordt verhaal nog leuker... 

Engeland, 1879. De briljante maar straatarme Annabelle, dochter van een plattelandsdominee, moet als een van de eerste vrouwelijke studenten haar plek zien te vinden binnen de universiteit van Oxford. In ruil voor haar beurs is ze verplicht de onlangs opgerichte beweging voor vrouwenkiesrecht te steunen.

Haar opdracht: mannen met invloed rekruteren om hun zaak te verdedigen. Haar doelwit: Sebastian Devereux, de koude en berekenende hertog van Montgomery. Haar uitdaging: niet toegeven aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze man, die voor alles staat waar zij tegen is...

bridgerton boeken

Bridgerton boeken #3: Rood, wit en koningsblauw - Casey McQuiston

Meer zin in een young adult boek? Dan wil je Rood, wit en koningsblauw van Casey McQuiston op je lijstje zetten. In dit LGBTQ-boek volg je een kroonprins en de presidentszoon die anno nu verliefd op elkaar worden. Geen historische vibe dus, wel heel veel liefde, drama in een koningshuissetting. We like!

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht

bridgerton boeken

Bridgerton boeken #4: American Royals - Katharine McGee

Een boek dat zich ook in onze tijd afspeelt met een flinke lading koningshuis is American Royals van Katherine McGee. Enter kroonprinses, eerste reserve, intrigant én burgermeisje. Net als in Bridgerton volg je meerdere personages. Zo ga je met kroonprinses beatrice op zoek naar een huwelijkskandidaat en leer je samen met burgermeisje Nina de chic sfeer van het Amerikaanse koningshuis kennen.

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

boeken bridgerton royals

Bridgerton boeken #5: Jane Eyre - Charlotte Brontë

En last but not least dé klassieker die je wilt lezen als je fan bent van Bridgerton: Jane Eyre van Charlotte Brontë. Het perfecte boek voor op je lijstje als je graag klassiekers leest of er meer wilt lezen. Jane Eyre speelt zich af in 1847, iets na Bridgerton, en heeft dezelfde sfeer van grote landhuizen, geheimen en verboden liefdes. Heerlijk!

Als kind wees geworden, heeft Jane zich haar hele jonge leven een verschoppeling gevoeld. Haar moed wordt opnieuw op de proef gesteld wanneer ze aankomt in Thornfield Hall, waar ze is ingehuurd door de sombere, trotse Edward Rochester om voor zijn pupil Adèle te zorgen. Jane voelt zich aangetrokken tot zijn onrustige maar vriendelijke geest. Ze wordt verliefd. 

Maar er is een angstaanjagend geheim in het sombere Thornfield Hall. Verbergt Rochester zich voor Jane? Zal Jane diepbedroefd achterblijven en opnieuw verbannen worden?

bridgerton boeken

Beeld: Pexels