Dit kosten de landhuizen uit Bridgerton in het echt

Media door Elsemieke

Ben jij ook zo fan van de serie Bridgerton? Van de jurken, make-up looks tot aan de huizen: wij zijn er dol op. Ben je ook benieuwd hoe duur de Bridgerton-huizen écht zijn? We hebben het antwoord voor je. 

Netflix dropt langverwachte trailer van Bridgerton seizoen 2!

Dit kosten de landhuizen uit Bridgerton in het echt

Bridgerton is een van Netflix' best bekeken series ooit. Het werd de eerste 28 dagen door maar liefst 82 miljoen mensen gekeken. Bridgerton vertelt het verhaal van de liefdesperikelen van de gelijknamige familie in het Regency-tijdperk in 1800. Elk seizoen staat een van de Bridgerton-kinderen centraal. Seizoen 1 draaide om Daphne en haar 'verboden' lover Simon. In seizoen 2 is het de beurt aan haar grote broer Anthony. De huizen zijn natuurlijk prachtig, maar ook hartstikke duur. Spaarplatform Raisin.nl en HouseBuyFast VK ontdekten wat je per maand aan hypotheeklasten zou betalen Huize Bridgerton van jou was. Dat wordt sparen!

Het Landhuis Duke of Hastings

  • Locatie: VK: Wilton, Salisbury SP2 0BJ
  • Prijs: € 118.469.174
  • Netto maandelijkse hypotheeklasten: € 437.871

Wilton House is een Engels landhuis in Wilton. Het kent een rijke geschiedenis.; Koning Henry VII schonk het land waarop Wilton House staat in 1544 aan William Herbert, de eerste Earl of Pembroke. Het landgoed van 1440 m² is nooit verkocht en nog steeds eigendom van de familie Herbert. Het is nu het familiehuis van de 18e Earl of Pembroke. Benieuwd geworden? Het landhuis en het terrein zijn tijdens de zomermaanden meestal open voor bezoekers. Je zult hier dan ook vast meer Bridgertonfans tegenkomen.

In het landhuis vind je een collectie antieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, schilderijen van ondere andere Rembrandt, Van Dyck en Pieter Brueghel en daarnaast is het huis ingericht met georgiaans meubilair. De tuinen en het park om het landhuis heen staan net als het huis zelf ook op de monumentenlijst. Het prijskaartje voor dit alles en meer? Volgens de vastgoedtaxateur bij HouseBuyFast VK, zou dit landhuis zomaar £ 100 miljoen kunnen kosten, dat is bijna 118,5 miljoen euro. En dan moet je nog geluk hebben dat je niet hoeft te overbieden. Met een hypotheekrente van 2,19 % betaal je voor een hypotheek maar liefst € 437.871. Dat is meer dan de gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland - en dat dus per maand. 

Huize Bridgerton

  • Locatie: VK: Chesterfield Walk, SE10 8QX, Londen
  • Prijs: € 71.081.504
  • Netto maandelijkse hypotheeklasten: € 263.295

Ranger's House is een elegante georgiaanse villa, grenzend aan Greenwich Park in Londen. Het herenhuis kent een rijke geschiedenis en dateert waarschijnlijk uit 1722. De grote zwartgouden poorten leiden naar de binnenplaats van de prachtige rode bakstenen villa. Als je van een huis met karakter houdt, ben je hier aan het juiste adres. Voor de liefhebbers van barok is Ranger’s house ook wel wat. Het indrukwekkende pand heeft hoge schuiframen, zuilen en is gedecoreerd met beeldende kunst. Wat je neer moet leggen om dit pand van jou te maken? Denk aan £ 60 miljoen, aldus de vastgoedtaxateur uit het VK. Dat is iets meer dan 71 miljoen euro: € 71.081.504. Oei... Je maandelijkse hypotheek is hierdoor bijna net zo hoog als een koopwoning in Terneuzen. Met een hypotheekrente van 2.19 % betaal je maar liefst € 263.295 per maand. Kassa!

Foto: Netflix