Zo ontdekt je welke datingsite bij je past

Lifestyle door Elsemieke

Je hebt er dit weekend helemaal geen zin in: met de voeten van de vloer of een drankje drinken aan de bar. Misschien ben je daar te introvert voor of ga je niet zo graag stappen. Maar wat nu als je wél iemand wil ontmoeten? Gelukkig kan dat online ook. Alleen: welke datingsite past er het beste bij je? We zochten de opties voor je uit.

Lees ook: 3 tekenen dat jouw partner écht stapelgek op jou is

Welke datingsite past bij mij?

Google ‘seks via datingapp’ en er komen honderden websites die je tips geven hoe je een afspraakje moeten regelen op online dating apps. Perfect dus voor als je op zoek bent naar een leuke sex date, maar wat nu als je niet per se op zoek bent naar seks en liever een relatie hebt? Er zijn gelukkig legio mogelijkheden voor het type relatie of de soort scharrel waar jij naar op zoek bent. Zó kom je erachter welke datingsite bij jou past!

Wat verwacht je precies?

Soms swipe je urenlang naar links voordat je iets tegenkomt dat aan je perfecte plaatje voldoet. Maar zeg eens eerlijk: hoeveel van je (voormalige) bedpartners voldeden precies aan jouw 'eisenlijstje'? Als je alleen in bent voor casual seks, dan moet je tijdens het swipen wel je verwachtingspatroon bijstellen. Intelligentie, een leuke hobby of een vlotte babbel zijn niet de belangrijke eigenschappen voor een seksdate. Wil je daarentegen graag een steady relatie, dan is het verstandig niet te kritisch te zijn op de foto's en iemand mee uit te vragen op basis van het gesprek en de eigenschappen. Of de klik er is, merk je toch pas in het echt. 

Heeft de datingsite ook een app?

Het hangt natuurlijk van je mediagebruik af, maar over het algemeen kan het heel prettig zijn als de datingsite van jouw voorkeur ook een datingapp heeft. Het maakt online daten nog veel makkelijker, want je kan dan direct meldingen ontvangen wanneer je een nieuwe match hebt of wanneer iemand je een berichtje gestuurd heeft. Als je dus snel op de hoogte wil zijn wat er zich op jouw profiel afspeelt, is het aan te raden om een datingsite te kiezen die over een app beschikt.

Wil je betalen voor de datingsite?

Hoewel er online voldoende websites zijn om je liefde te vinden, zijn sommigen helaas niet gratis. Vaak kan je wel een profiel aanmaken, maar om berichtjes te sturen naar je matches moet je vaak betalen. Gratis websites waarbij je zowel een profiel kunt aanmaken als chatten met je matches zijn er gelukkig ook voldoende. 

Als je eenmaal weet wat je op de datingsite verwacht en naar wat voor soort (seks)partner je op zoek bent, dan wordt het tijd voor de volgende stap. Wanneer je alleen op zoek bent naar seks, dan is het vaak duidelijk dat dit iets voor de korte termijn is. Of jij liever de boot afhoudt en elkaar eerst wilt leren kennen of gelijk erop wil springen, is aan jou. 

Afwijzing hoort erbij 

Het is niet continu rozengeur en maneschijn tijdens online daten. Afwijzingen horen erbij in het leven, ook op een datingapp. Zorg dat je hier goed mee leert omgaan, zodra je je echt vol stort in online daten. Krijg je een afwijzing van een match? Neem de tijd en laat het even bezinken. Praat hier bijvoorbeeld over met een vriend(in) of familielid, hoe je je nu voelt. Lucht je hart eerst bij naasten en ga daarna pas door naar een volgende date.

Houd je opties open

Kap niet gelijk alle andere gesprekken af als je een potentiële part-time lover hebt gevonden. Er is genoeg aanbod in de wondere wereld van datingsites en apps. Het contact kan altijd doodbloeden, dus het kan geen kwaad om meerdere gesprekken warm te houden. Daarom helpt het ook als je de juiste datingsite kiest die bij je past. Als het ene afspraakje tegenvalt, hoef je niet eerst een uur te swipen voordat je een nieuwe potentiële liefde of scharrel hebt gevonden. Door verschillende lijntjes open te houden, heb je zo weer een nieuwe date aan de haak geslagen!

Foto: iStock

Lees ook: Zo zou je online dating-apps moeten gebruiken volgens je sterrenbeeld