Koningsdag 2022: 8 dingen om te doen als je niet gaat feesten

Lifestyle door Sandra

Joehoe! We mogen dit jaar weer helemaal los met Koningsdag. Na twee jaar geen feestje meer te hebben gevierd is het dan eindelijk zover. Maar wat als je het wel prima vindt zo en helemaal niet zo’n feestbeest bent? Ook dat is helemaal oké en Koningsdag 2022 kun je natuurlijk prima vieren als je niet gaat feesten. Wij geven je een aantal ideeën!

Lees ook: ZeBlundert: dit zijn jullie genantste blunders op Koningsdag

1. Rommelmarkt of vrijmarkt

Koningsdag is geen koningsdag zonder een bezoekje gebracht te hebben aan een traditionele rommelmarkt of vrijmarkt. De kans is groot dat er ook in jouw woonplaats één te vinden is. Of misschien heb je dit jaar wel zin om zelf spullen te gaan verkopen. Dan is Koningsdag een perfect moment om eindelijk eens van al die 'zooi' af te komen. 

2. Maak een (oranje) fietstocht

Versier je fiets, step of scoort met rood, wit, blauwe slingers en oranjelinten of ballonnen en maak een gezellige fietstocht met je familie of vrienden. Picknickmand mee en gaan!

3. Maak een (oranje) wandeltocht

OP Koningsdag heerlijk wandelen over de hei of door de bossen. Grote kans dat het lekker rustig is. Er zijn ook meerdere routes die je kunt lopen in bepaalde steden. Voor sommige kun je een kaartje kopen waarmee je onderweg lekker hapjes en drankjes kunt kopen.

4. Koningsdag op Tv

Houd je niet van drukte, wandelen, fietsen en wil je met Koningsdag gewoon lekker thuis zitten en genieten van je vrije dag? Maak het jezelf makkelijk met een oranjetompouce en geniet lekker vanaf je luie bank van Koningsdag op tv.

5. Terrasje pakken

Geen zin in een feestje, maar wel zin in een drankje? Plof neer op een terras en geniet onder het genot van een hapje en een drankje van een extra vrije dag; genaamd Koningsdag.

6. Kermis

Breng met Koningsdag een bezoekje aan de kermis. Hele grote kans dat er in jouw woonplaats een kermis is. Lekker ouderwets met je vriendinnen in de botsauto’s of schreeuw de longen uit je lijf in de Breakdance.

7. Organiseer een pubquiz met vrienden

Haal lekkere hapjes en drankjes in huis en organiseer een pubquiz met je vrienden. Gezellig in eigen tuin of strijk met z’n allen neer in het stadspark.

8. Of gewoon even helemaal niks.

Krijg jij kriebels bij alleen al het woord Koningsdag? En begint het nog harder te jeuken bij het idee dat iedereen zich weer in oranje shirts hijst? No worries, het is ook helemaal oké wanneer je helemaal niets met Koningsdag hebt. Dan trakteer jij jezelf lekker op een dagje Netflix of een goed boek. Uiteraard wel met een versnapering en een goed glas wijn.

Lees ook: 5x tompouce eten zonder geknoei