Wat betekent het als je droomt over doodgaan

Lifestyle door Sandra E

Je kent het wel, je helemaal het lazures wakker schrikken vanuit een nare droom. Het overkomt ons allemaal weleens en vaak was het gewoon een nachtmerrie. Maar wat als droomt over de dood en doodgaan? Wil het onderbewuste je iets vertellen tijdens je slaap?

Lees ook: Waarom je droomt over mensen die je al lang niet hebt gezien

Dromen over de dood betekent verandering

Ben jij als persoon momenteel aan het ontwikkelen? Of ben je bepaalde zaken aan het loslaten?  Dan kan het dat je tijdens dit proces een droom hebt over de dood. Deze dromen staan voor transformatie of voor iets in je leven dat  aan het veranderen is.

Dromen over de dood kan angst betekenen

Er zijn veel dingen aan het veranderen in je leven dan is het logisch dat je droomt over de dood. Angst voor de dood houdt voor velen verband met angst voor het onbekende. Doorat er veel veranderingen zijn weet je immers niet goed wat er komen gaat. Dromen over de dood kan vaak heel realistisch en intens zijn, ze laten zien dat je ergens in moet investeren.

Dromen over de dood kan loslaten betekenen

Het werd al eerder benoemd, heb je een droom over de dood dan kan het zijn dat je iets aan het loslaten bent in je leven. Dat je het verleden moet loslaten en dat je nieuwe dingen op ,z’n beloop moet laten gaan. Veranderingen loslaten kan soms eng zijn, maar hoeft niet negatief te zijn. Het kan goede of positieve dingen brengen!

Dromen over de dood laat je zien dat je niet moet proberen vast te houden aan de dingen zoals ze zijn. Voelt je relatie bijvoorbeeld niet lekker en is deze niet meer zoals die was? Passen jullie nog wel bij elkaar? Je droom kan je onbewust vertellen dat je bepaalde angsten niet kunt loslaten. Dromen over de doodgaan betekent dus niet meteen het ergste. Het wil je in de meeste gevallen laten weten dat je in een proces zit van loslaten of bepaalde veranderingen.

Lees ook: Wow: als je vaak droomt ben je dus eigenlijk mega slim