Mannen en vrouwen zien de perfecte man totaal anders

Lifestyle door Mariëlle

Heb jij liever een anabooltje aan je arm bungelen, of klim je liever in een zachte, behaarde, tikkie te romige knuffelbeer? Als je mannen en vrouwen vraagt hoe hun ideale man eruitziet staan hun antwoorden recht tegenover elkaar.

72% van de Britse vrouwen ziet de droomprins eerder als een doorsnee 'boy-next-door'-type dan in woeste, gespierde hulk. In tegenstelling tot mannen. Mannen denken heel anders over hoe de perfecte man eruitziet. Volgens Aplus denkt 62% van hen namelijk dat bij vrouwen de kwijldraadjes langs hun mondhoeken kletteren bij het zien van een gespierde man.


Mannen dénken vooral dat vrouwen de perfecte man zien in iemand met een Justin Bieber-kapsel, met het stoere gezicht van Gerard Butler, de krachtige armen van Hugh Jackman, de stalen six-pack van David Gandy en de heerlijke benen van Cristiano Ronaldo. Misschien moeten mannen iets minder denken, want het ideaalbeeld van vrouwen ziet er totaal anders uit. Dit bewijst maar weer eens dat mannen van Mars komen en vrouwen Venus.

En het bewijst ook dat vrouwen een stuk realistischer zijn ingesteld dan mannen. Volgens vrouwen ziet de perfecte man er meer uit als een boy-next-door. Een beetje vet mag best hoor. Rood haar is schattig en een toefje lichaamshaar is ook niet erg.


Natuurlijk vinden vrouwen harde, gespierde lijven aantrekkelijk. Om naar te kijken en snel een kwijldraadje op te slurpen nog voordat iemand ze erop kan betrappen. Maar als het puntje bij het paaltje komt kiezen we met z'n allen (de meerderheid) blijkbaar toch voor een type dat eerder op Ed Sheeran of één van de Britse prinsen lijkt dan voor een type dat wat hulk-achtig aandoet.

Zie jij de perfecte man in de hulk of in Ed Sheeran?