De hotspots van zonnig Tenerife

Reizen door Madelon
Nu het eerste lentezonnetje definitief door de donkere wolken heen gebroken is, kan de zomer niet lang meer duren! En daar hoort natuurlijk een zomervakantie bij? Wat dacht je van sunny Tenerife? Ze.nl zocht naar de hotspots!

Tenerife is het grootste van de dertien Canarische Eilanden, gelegen naast Marokko in de Atlantische Oceaan. Mede dankzij de heerlijke temperaturen die zelfs in de winter boven de 15 graden liggen, noemt men het eiland ?het eiland van de eeuwige lente?. De zon schijnt er het gehele jaar zó uitbundig dat je heel het jaar door een bruin kleurtje kunt opdoen. Dat, in combinatie met de vele steden, stranden en mooie bezienswaardigheden, maakt Tenerife bij uitstek de perfecte vakantiebestemming!



Natuur

Vergeleken met de andere Canarische eilanden, is Tenerife een heel groen en tropisch eiland. De kustlijn is net zo gevarieerd als het binnenland, waar twee gezichten te zien zijn. In het noorden is het landschap supertropisch: vol met palmbomen, cactussen en bananenplantages. De vulkaan Pico Del Teide, gelegen in het midden van het eiland, is 3.718 meter hoog en vormt daardoor het hoogste punt van Spanje. Met een kabellift zet je koers naar een hoogte van 3.550 meter. Zeker de moeite van een bezoekje waard! Het is ook mogelijk om de krater te zien, maar hier is een speciale (vooraf geregelde) vergunning voor nodig.

De natuur om ?El Teide? heen is uniek te noemen. Gitzwart vulkaangesteente ligt vlakbij landschappen die door zwavel groen gekleurd zijn. In het Teide National Parc zijn talloze uitzichtpunten te vinden, waar je kunt genieten van de prachtige natuur die Tenerife rijk is. Vanaf ongeveer ? 20,- maak je al een actieve wandeling door dit mooie park. Verder zijn de Mascakloof en het bijbehorend dorp Masca en de piramides van Güímar highlights die je niet mag overslaan tijdens je verblijf op Tenerife!

Ook Gomera, een eiland aan de westkust van Tenerife, is een aanrader om te bezoeken. Op dit eiland vind je het nationaal park Garajonay, dat door UNESCO als werelderfgoed wordt erkend. Via een boottocht vertrekt er iedere dag wel een excursie naar het eiland, waar onder andere indrukwekkende rotsformaties, een diep ravijn en mooie natuurparken bezocht worden.



Activiteiten

Voor een leuke dag uit is de dierentuin in Puerto de la Cruz, Loro Parque, een aanrader: het is één van de mooiste dierentuinen van Europa. Het tropische park staat vol met papegaaien, planten en dieren en heeft iedere dag de mooiste dierenshows. Ga je liever voor waterpret, dan zit je in dit park ook goed! Het attractiepark Siam Park houdt namelijk huis in Loro Parque. Tientallen waterattracties zijn hier te vinden, genoeg voor een dagje waterplezier.

Een ander waterpark ligt bij Costa Adeje. Hier vind je vooral veel spectaculaire waterglijbanen met namen als de Tornado en Kamikaze. Voor wie het allemaal niet zo hard hoeft te gaan is er de rustige Congo River en het dolfinarium op het park, waar je kunt genieten van een dagelijkse dolfijnenshow.

Een leuke excursie voor een avond uit vind je in Castillo San Miguel: een Middeleeuwse avond vol vermaak! De Ridders van de Ronde Tafel zullen je verwelkomen en vermaken met allerlei spannende duels en spellen, terwijl je je heerlijke diner nuttigt. Daarnaast is er een gekostumeerde show in Middeleeuwste stijl: een complete, gezellige avond uit dus!



En ook om te winkelen is Tenerife zeer geschikt. In het zuiden liggen de badplaatsen Playa de las Américas en Los Cristianos (oorspronkelijk een vissersdorpje), met prachtige zandstranden en een boulevard met talloze winkeltjes, restaurants en terrasjes. Playa de Arena en Puerto de Santiago zijn twee naast elkaar gelegen badplaatsen, voorzien van mooie accommodaties en gezellige restaurants, maar het belangrijkst: ze liggen naast de gigantische rotsformaties Los Gigantos. Heel sfeervol! Puerto de la Cruz, in het noorden, is een gezellige badplaats met een leuk winkeldistrict. Er bevindt zich een oud visserswijkje en gezellige pleinen met veel barretjes en een boulevard. Ben je fan van surfen, bezoek dan El Médano. Zowel kite- als windsurfers komen hier naartoe om de golven te pakken. Ontspanning gegarandeerd!

Verblijf
Verblijven doe je natuurlijk in een heerlijk hotel, waarin het je aan niets ontbreekt. Via Jiba boek je heerlijke hotels, inclusief vlucht en transfer naar je accommodatie. Wat ideaal is: je kunt je hotel zoeken in verschillende categorieën, zoals ?Beach Life?, ?Go Outside?, ?Like Home? en ?Romance?. Zo boek je precies de accommodatie waar jij je goed bij voelt!



Ga je bijvoorbeeld voor een hotel waar ?Like Home? bij staat (Hotel Rural Senderos de Abona, Finca La Paz), dan probeert Jiba ervoor te zorgen dat je je er direct thuisvoelt. De accommodaties zijn eigendom van verschillende eigenaren en hebben daarom allemaal een uniek karakter. Bij ?Go Outside?-accommodaties (Finca Vista Bonita) begeef je je middenin de natuur en heb je als je opstaat een onvergetelijk uitzicht. Bij ?Beach Life? (Cristian Sur, Compostela Beach) geniet je van een echte strandvakantie en duik je vanuit je bed haast zó de zee in. Pas jouw hotel dus helemaal aan aan je voorkeuren en geniet van Tenerife zoals je dat zelf wil!

Maar ook een los vliegticket behoort tot de mogelijkheden, zodat je zelf kunt kiezen waar je op Tenerife wilt verblijven.



Tips
  • Het is slim om op Tenerife niet uit de kraan te drinken. Wil je water drinken, ga dan voor safe en koop flessen mineraalwater in de supermarkt: niet duur en zeker weten gezonder.
  • Huur een auto! Met een auto heb je superveel vrijheid en is het gehele eiland binnen no time te bereiken: je rijdt in anderhalf uur van zuid naar noord. Bij veel hotels zit een huurauto bij je boeking in. Mocht dit bij jou niet zo zijn, dan zijn er talloze autoverhuurbedrijven op het eiland te vinden. Je hotel kan je hier ongetwijfeld mee helpen.
  • Reisorganisaties bieden veel excursies aan, en vanwege deals met de lokale bedrijven vaak goedkoop! Een leuke aanvulling op je vakantie.
  • Op Tenerife is het gebruikelijk om fooien te geven in restaurants. Twijfel je over het bedrag, hou dan ongeveer 5% tot 10% van het totaalbedrag van je diner aan.
  • Het gehele jaar door is het op de Canarische eilanden een uurtje vroeger dan in Nederland.
Sta jij te popelen om in het vliegtuig te stappen en je zonvakantie dit jaar op Tenerife te vieren? Bekijk dan de site van Jiba en neem een kijkje bij de verschillende accommodaties waar je zou kunnen verblijven!