5 leuke ideeën voor op je zomer to-do lijstje!

Vrije tijd door Sjarmaine
Eindelijk, de zomer is nu echt van start gegaan! Genoeg tijd om superleuke, onvergetelijke dingen te doen met je gezin en vriendinnen. Heb je wat inspiratie nodig? Hier vijf zomer to-do tips om je deze zomer niet te vervelen! 

1. Probeer minstens één keer per week een nieuw recept uit

Uitgebreid kokkerellen hoeft niet je grootste hobby te zijn. Tijd is vaak een grote vijand, maar in je vakantie heb je volop de tijd! Dus ga de keuken in met een vriendin, met je partner, kinderen of alleen én probeer dat lekkere recept die je ooit eens hebt gepind op Pinterest. Zet de radio aan, zing mee, dans, lach én proef natuurlijk. Geniet van het moment. Naast dat je een geweldige avond zult hebben, ontwikkel je ook nog eens je kookkunsten. Twee vliegen in één klap!

2. Veel foto’s maken

Take your camera with you everywhere! Maak elke dag minimaal twee foto’s van dankbare momenten. Plak ze aan het eind van de zomer in een plakboek. Nu heb je voor altijd een leuk aandenken aan die ene zomer!3. De lijst met boeken afwerken

Lange zwoele zomerdagen, lekker lui in een hangmatje of in je loungebank in de achtertuin uren achter elkaar lezen. Veel fijner dan dat is er niet. Ver weg van de werkelijk, wegdromen en niet hoeven na te denken over je eigen leven. Dat is het toppunt van ontspanning. Doen dus!

4. Een waterballonnengevecht

Als je het hebt over de leukste zomerspelletjes, dan staat een waterballonnengevecht zeker in de top drie. Kind of niet, dit is voor iedereen leuk! Met weinig benodigdheden kun je een hilarische middag hebben en het zorgt ook nog eens voor verkoeling op een warme zomerdag. Daag je partner of vriendinnen dus uit voor een ouderwets waterballonnengevecht.5. Een tuinfeestje organiseren

Je ziet het altijd op foto’s of in films. Altijd bij een ander. Van die geweldige, gezellige tuinfeestjes, waarbij de tuin is aangekleed met lampionnetjes, slingers, fleurige tuinkussen en veel bloemen, kleurrijke bloemen. Nee dit keer niet! Organiseer dat tuinfeest! Nodig je vrienden uit, wees lekker creatief met de hapjes, maak cocktails, versier de tuin en zet een muziekje op. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten. En… vergeet natuurlijk niet om te relaxen. Niks moet, alles mag. Doe alleen de dingen die je leuk vindt en wilt doen. De hele dag in de pyjama zitten en alleen maar films en series kijken? Niks mis mee. Stofzuigen? Nee, de vloer is niet vies. Schoonmaken kan altijd nog. Een wijntje rond twaalf uur in de middag? Als je daar zin in hebt, waarom niet? Het is vakantie!

Wat ga jij deze zomer allemaal doen?