8x hippe Duitse steden om te bezoeken

Reizen door Sanne Michelle

Kies jij deze zomer voor een vakantie in eigen land of dichtbij huis? Of heb je zin in een leuke stedentrip met je vriendinnen? Overweeg dan eens om naar ons buurland Duitsland te gaan. Het land kent hele bijzondere steden waar oneindig veel te ontdekken valt. De wat grotere, bekende steden zoals Berlijn ken je vast al, maar er zijn uiteraard veel meer bijzondere bruisende steden. Pak je spullen en vertrek voor een roadtrip naar de mooiste altstädte die ons buurland kent. 

Lees ook: Hier wil je heen: het grootste pretpark van Europa

Duitsland

Door heel Duitsland komen de hippie praktijken en de oudheid bij elkaar. In de ene stad vind je overal middeleeuwse monumenten, terwijl je in de andere stad allemaal hippe nachtclubs ziet. Voor kunst en cultuur, natuur en de meest hippe bars en feesten ben je in Duitsland zeker op het juiste adres! Maar naar welke stad plan je jouw volgende stedentripje? Wij maken het je makkelijker en hebben 8 hippe steden voor je op een rijtje gezet. Jetzt geht los!

München

Ben jij een echte cultuurliefhebber? Dan ben je in München een gelukkig mens. Je vindt in de prachtige stad namelijk allerlei musea, historische gebouwen en bijzondere paleizen. Als fashionista krijg je het hier ook warm, want in het centrum kun je urenlang shoppen. Er zijn tal van leuke terrasjes om (een paar) bijzondere Duitse biertjes te drinken. De stad staat bekend om de lederhosen en liters bier. Mocht je in oktober gaan dan kun je gelijk het bekende Oktoberfest meepakken. De stad ligt in de Alpen en is daarom ook geschikt om te skiën in de winter.

Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. De havenstad aan de Elbe is zeer geliefd onder toeristen vanwege het mooie uitzicht over de rivieren. Je kunt hier 's avonds romantisch wandelen langs het water of heerlijk uiteten gaan. De stad telt zo'n 2400 bruggen en dit zorgt voor een bijzonder beeld. Helaas is door de Tweede Wereldoorlog veel historie verloren gegaan, maar voor de echte oudheid zoek je de Speicherstadt op, waar je tussen een complex van pakhuizen, gebouwd tussen 1883 en 1927, loopt. Heel bijzonder! Ook cultuur en muziek spelen een grote rol, zo zijn er veel muziek- en musicalpodia te vinden.

Keulen

Keulen staat bekend als een supergezellige stad met enorm vriendelijke mensen. De sfeer en taal zijn vergelijkbaar met onze steden van beneden de rivieren. De sfeer is over het algemeen erg relaxt en je kunt er veel bruine kroegen vinden. Aan het einde van het jaar zijn er veel gezellige kerstmarkten te vinden en je kunt er als winkelliefhebber ook perfect terecht. Het indrukwekkende EL-DE Haus is een bezoekje waard. Keulen is goed bereikbaar en leent zich daarom ideaal voor een dagje weg over de grens! 

Dresden

Ben je op zoek naar een leuke stad met cultuur, natuur en een lekker wijntje? Ga dan naar Dresden. De historische Altstadt kent veel charme. Voor winkelen ga je naar Neustadt en je kunt in deze stad geniet van de Saksische keuken. Je kunt typische Duitse gerechten proeven zoals een sauerbraten (gemarineerd rundvlees) of de Dresdener eierschecke (een soort van boerenomelet). Dresden kent een bijzondere skyline met mooie torens, paleizen en kerken die voor een magisch karakter zorgen. Wij zeggen lets go! Er is hier namelijk genoeg te zien, doen en eten!

Leipzig

'Bachstad' zo wordt Leipzig ook wel genoemd, omdat het de geboorteplaats van de beroemde componist Bach is. De stad wordt vaak het nieuwe Berlijn genoemd en is een speeltuin voor jonge creatieve zielen. Je ziet er veel groen, veel vintage en moderne districten. Je kunt er gezellig bier drinken op de Karli, shoppen in Plagwitz en tot rust komen in Connewitz. Sla ook zeker het Marktplatz niet over, je zult je hier absoluut niet vervelen!

Bremen

Hou je van grote bruisende steden? Dan is Bremen misschien niet zo geschikt voor je. Maar als je van idyllische stadjes houdt dan moet je hier sowieso naar toe! Aan beide zijden van de rivier de Wezer kun je hier luxueus vertoeven. Hang de toerist uit in Schnoor of bezoek de Böttcherstrasse en ga voor een local experience naar de leuke wijk Viertel.

Hannover

Deze stad tussen Osnabrück en Berlijn wordt vaak voorbijgereden, zonde. Dit is juist een hele verrassende stad. Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden te zien die je kunt volgen door middel van een rode lijn die uitgestippeld is door de binnenstad. Hoe makkelijk? Hou je van een retro vibe? Dan moet je echt eens een biertje doen in de wijk Linden. Prost!

Dinkelsbühl

Dit leuke stadje in Beieren is gelegen aan de toeristische route 'Romantische Strasse'. Dinkelsbühl ligt ongeveer 40 km ten zuiden van Rothenburg en is een belangrijke toeristische bestemming. Het volledig ommuurde stadscentrum bestaat uit middeleeuwse en renaissance gebouwen. De gekleurde huisjes geven een gezellige sfeer en de uitgelichte kans om jouw Instagram feed op te leuken! 

Lees ook: Dit zijn de leukste steden voor een solo city trip in Europa