Bali al gezien? Deze eilanden zijn net zo mooi en minder toeristisch

Reizen door Julia

Bali is één van de mooiste plekken om op vakantie te gaan. Lange zandstranden, warme zee, heerlijk eten en de ultieme rust. Alhoewel, die rust valt de laatste tijd helaas wel mee, want Bali is een enorm in populariteit gegroeid de laatste jaren. Wil jij je volgende vakantie het gevoel hebben dat je de enige toerist bent? Kijk dan ook eens naar deze prachtige bestemmingen.   

1. Palawan, Filipijnen

Deze eilandengroep wordt niet zomaar de parel van de Filipijnen genoemd. Het is perfect voor de echte backpackers en mensen die klaar zijn voor avontuur. Het is zonde om hier op strand te gaan liggen, want er is zoveel moois te zien! De overheid doet er alles aan om alles zo duurzaam mogelijk te ondernemen, zodat de eilanden zo schoon en mooi mogelijk blijven.

Lees ook: Deze kleding zou je volgens de douane nooit naar een vliegveld moeten dragen

2. Kauai, Hawaii

Watervallen, stranden, wilde dieren en bergen - Kauai heeft het allemaal. Er wordt gezegd dat dit eiland je een magisch gevoel zou geven. Je kunt hier volledig tot rust komen in de meest luxe hotels, of juist een sportieve hike maken door het prachtige berglandschap. Je kijkt je ogen uit op dit prachtige eiland.

3. Capri, Italië

Iets dichter bij huis, maar daarom niet minder mooi. Capri is het pittoreske eiland bij Napels met hoge bergen en steile kliffen. Alleen al door de foto’s zou je ernaartoe gaan. De huisjes op de bergen zien er superknus uit en ook de haven maakt het eiland zo mooi. Ga op een boottrip langs de bijzondere grotten en chill daarna lekker op het zandstrand.

4. Byron Bay, Australië

Australië staat bij veel mensen hoog op de bucketlist, maar vaak wordt het prachtige dorpje Byron Bay vergeten. Terwijl dit ook zeker de moeite waard is. Het is vooral populair om te surfen, maar er zijn nog genoeg andere dingen om te doen. Het heeft een echte hippiecultuur en dat betekent veel yogalessen, biologische eettentjes en kleine winkeltjes met de leukste souvenirs.  

5. Nusa Lembongan, Indonesië

Blijf je toch nog een beetje hangen in de Bali-sferen? Breng dan een bezoek aan haar broertje. Nusa Lembongan wordt vaak omschreven als Bali, maar dan 15 jaar geleden. Het eiland is nog niet bekend onder de toeristen, en dat maakt het juist zo aantrekkelijk. Het eiland heeft de mooiste stranden. Breng een bezoekje aan rotsachtige Devil’s Tear of ga naar het helderblauwe water in de Blue Lagoon. Er is genoeg om te doen en te zien op dit eiland.  

Lees ook: Op reis? Deze handige gadgets mag je niet vergeten

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave