De 9 onmisbare apps tijdens je vakantie

Reizen door Romy

Als je op vakantie gaat, wil je goed voorbereid zijn en niet voor verrassingen komen te staan. We hebben een aantal apps onder elkaar gezet die je echt niet kan missen tijdens je tripje. Een app die aangeeft waar de eerste beste wc is tot een vertaal-app die normale zinnen maakt in plaats van de halve zinnen die van Google Translate afkomen. Bekijk ze hieronder!

Onmisbare apps voor je volgende vakantie

1.      Reis-app Douane en Buitenlandse Zaken

Deze reis-app is een combinatie van de Douane en Buitenlandse Zaken en geeft je informatie over je reis. Je kan er het reisadvies checken, welke reisdocumenten je nodig hebt om het land binnen te komen en met producten je het land wel en/of niet in- en uit mag komen.

2.      Flush – Toilet Finder & Map

Als je moet plassen, dan moet je ook echt plassen. Maar wat nu als er nergens wc’s te bekennen zijn? Deze app helpt je op basis van je GPS waar de dichtstbijzijnde wc te vinden is. De app heeft ruim 190.000 wc’s geregistreerd. Je hoeft dus niet terug naar je hotel om te plassen. Geloof ons: deze app kan best handig zijn.

3.      TripAdvisor

Met deze app ontdek je allerlei leuke dingen om te doen, te zien en waar te eten tijdens je trip. Voer je bestemming in en je verblijfsduur en ontdek wat je er allemaal kan gaan doen! Er staan allerlei bezienswaardigheden in, maar ook de beste restaurantjes in de buurt. De app is zelfs zo compleet dat je vliegtickets en hotels kunt boeken.

4.      MAPS.ME

Is jouw richtingsgevoel ook niet zo heel erg goed? Dan is deze app iets voor jou tijdens je reis. De navigatie-app werkt erg goed en zelfs de onbekende wegen kent hij. Je kan zelfs de app op wanneer je offline bent. Zorg er dan wel even voor dat je de kaarten van tevoren hebt gedownload.

5.      AroundMe

Deze app geeft je suggesties op basis van je locatie. Ben je opzoek naar een leuk restaurant om te eten in de buurt? Klik op het icoon in de app en er komen allerlei suggesties in je locatie te staan. De app kan ook erg handig zijn tijdens bijvoorbeeld een onverwachte situatie. Heb je bijvoorbeeld een apotheek nodig of een tankstation? Ook deze staan aangegeven in de app.

6.      Moovit

Heb je openbaar vervoer nodig? Deze app is daar een perfecte uitkomst voor! Voer je bestemming in en je ziet precies welk openbaar vervoer in de buurt is. Ook staan de vertrektijden en vertragingen aangegeven in de app. Extra handig dus!

7.      Deep L

Ben je in een vreemd land en spreek je de taal niet? Geen probleem, want deze app helpt je hierbij! Google Translate is soms niet helemaal ideaal en haalt de zinnen door elkaar. In deze app spreek of typ je je zin in en vertaal je het naar de gewenste taal. Zo sta je elkaar nooit meer vreemd aan te kijken in het buitenland omdat je dingen aan het uitbeelden bent.

8.      Uber

Ben je geen fan van het openbaar vervoer en wil je graag op locatie een taxi fixen? Bestel dan een Uber! Het is een taxibedrijf, maar dan met mensen die kiezen wanneer ze wel of niet werken. Je ziet in de app het profiel van de chauffeur, waar hij rijdt en hoelaat hij op locatie is. Ook kun je van tevoren al zien wat de rit kost. De betaling wordt vooraf geregeld en achteraf kun je de chauffeur nog fooi geven en hem beoordelen.

Let wel even op: de Uber app is niet overal beschikbaar.

9.      PackPoint

De stress van de vakantie begint meestal al bij het inpakken van je koffer. ‘Heb ik wel alles?’ Met de PackPoint app heb je alles op een rijtje staan van wat je mee moet nemen op je vakantie!

Vul je bestemming in, verblijfsduur en wat je op locatie gaat doen. De app zorgt voor een inpaklijst. Hoe handig? Vink de dingen af die je hebt ingepakt. Zo blijf je het overzicht houden en weet je zeker dat je niets vergeet!